foto: AP/Scanpix/LETA
Balcers paliek rezervē "Sharks" uzvarētā NHL spēlē
Rūdolfs Balcers joprojām gaida savu debiju NHL.
Hokejs
2018. gada 21. februāris, 07:35

Balcers paliek rezervē "Sharks" uzvarētā NHL spēlē

LETA

Rezultatīvais latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers otrdien palika Sanhosē "Sharks" komandas rezervē, tai Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē viesos ar 3:2 (0:0, 3:2, 0:0) uzvarot Sentluisas "Blues" hokejistus.

Balcers pirmdien trešo reizi neilgā laikā tika izsaukts uz "Sharks" vienību, tomēr savu debiju NHL viņš vēl nesagaidīja, Latvijas hokejistam otro reizi paliekot "Sharks" rezervē.

Sanhosē komandas rindās šobrīd savainojumus ārstē uzbrucēji Džo Torntons, Tomāšs Hertls un Džoels Vords, kuri nedevās četru spēļu izbraukuma sērijā, kura otrdien tika sākta Sentluisā. Tā vietā komandai ir piesaistīts Balcers, bet šobrīd "Sharks" treneru rīcībā ir 13 uzbrucēji, tāpēc 20 gadus vecais latvietis sastāvā otrdien netika.

"Sharks" otrdien izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, kamēr "Blues" nav uzvarējuši jau četros mačos no vietas.

Visi vārti šajā mačā tika gūti otrajā priodā. Uzvarētājiem izcēlās Logans Kutūrs, Jonass Donskojs un Mikels Bedkers, kamēr "Blues" rindās precīzi bija krievu leģionāri Ivans Barbaševs un Vladimirs Tarasenko.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmo reizi karjerā Balcers uz "Sharks" tika izsaukts 11.februārī, taču pāris dienas vēlāk atgriezās Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Sanhosē "Barracuda", kurā viņš spēlējis visu šo sezonu. Otro reizi izsaukumu uz "Sharks" viņš saņēma aizvadītajā ceturtdienā, taču nedaudz vairāk nekā diennakti vēlāk atkal atgriezās "Barracuda" rīcībā, piedaloties divos mačos. Savukārt pirmdien Balcers, tāpat kā aizsargs Pols Martins, vēlreiz saņēma izsaukumu uz "Sharks".

Izbraukuma spēļu sēriju Sanhosē vienība turpinās pret Nešvilas "Predators", Čikāgas "Blackhawks" un Minesotas "Wild" klubiem.

"Sharks" ar 74 punktiem 60 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Šosezon 20 gadus vecais Balcers, kuram šī ir debijas sezona AHL čempionātā, 47 spēlēs guvis 14 vārtus un atdevis 19 rezultatīvas piespēles, būdams rezultatīvākais Sanhosē "Barracuda" kluba rindās. Tāpat viņš ir 13.rezultatīvākais līgas jaunpienācējs.

Balceru 2015.gada draftā "Sharks" izvēlējās ar kopējo 142.numuru. Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas "Blazers", kuras rindās regulārā čempionāta 66 spēlēs guva 40 vārtus un veica 37 rezultatīvas piespēles.

Latvietis tika atzīts par WHL Rietumu konferences labāko debitantu.

Savukārt jūlijā latviešu uzbrucējs parakstīja trīs gadu debitanta līgumu.

Balcers pirms tam savas hokejista prasmes slīpēja Norvēģijā, bet 2015. un 2016.gadā viņš Stavangeras "Oilers" rindās tika kronēts par šīs valsts čempionu.

Balcers pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases, bet pieaugušo valstsvienībā viņš vēl nav debitējis.

Kā vēstīts, uz Pitsburgas "Penguins" bija izsaukts arī latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, bet pirmdien viņš atgriezās farmklubā, tā arī nepiedzīvojot debiju NHL, sešos pēdējos "Penguins" mačos paliekot rezervē.