foto: AP/Scanpix/LETA
Izskan prognoze, kad laukumā varētu atgriezties Kristaps Porziņģis
Tiek regulāri uzsvērts, ka Kristapa Porziņģa rehabilitācija varētu ieilgt līdz pat gadam.
Basketbols
2018. gada 14. februāris, 09:05

Izskan prognoze, kad laukumā varētu atgriezties Kristaps Porziņģis

LETA

Kaut pagaidām joprojām netiek ziņots Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Kristaps Porziņģa potenciālais atlabšanas laiks pēc traumas, paredzams, ka tas būs vismaz desmit mēnešus ilgs.

"Ir pārāk agrs, lai zinātu precīzu Kristapa Porziņģa atlabšanas laiku, jo viņš vēl nav sācis rehabilitācijas procesu. Tomēr šobrīd tiek gaidīts, ka Porziņģis būs ārā uz vismaz desmit mēnešiem," otrdien vēstīja ESPN žurnālists Aiens Beglijs.

Šāds aptuvenais atlabšanas laiks tika ziņots visu laiku. Tāpat tiek regulāri uzsvērts, ka rehabilitācija varētu ieilgt līdz pat gadam.

Kā vēstīts, otrdien Speciālās ķirurģijas slimnīcā Ņujorkā Porziņģim tika veikta krustenisko saišu operācija.

Porziņģim 18.februārī bija plānots kļūt par pirmo latviešu basketbolistu NBA Visu zvaigžņu spēlē. Zīmīgi, ka pēdējo dienu laikā jau vairāki starp Visu zvaigžņu spēles dalībniekiem iebalsotie spēlētāji guvuši traumas un viņus nācies nomainīt. Tieši Lebrona Džeimsa komandā no sastāva izkrituši arī Demarkuss Kazins, Džons Vols un Kevins Lavs.

Iepriekš apsvērta iespēja, ka Porziņģis pirms operācijas varētu doties uz Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogali un piedalīties rehabilitācijas pasākumos, tomēr izlemts operāciju veikt jau šonedēļ, lai rehabilitācija sāktos pēc iespējas agrāk.

foto: AP/Scanpix/LETA
Tiek regulāri uzsvērts, ka Kristapa Porziņģa rehabilitācija varētu ieilgt līdz pat gadam.

Šajā sezonā Porziņģis 48 spēlēs vidēji guva 22,7 punktus. Turklāt ar vidēji 2,4 blokiem viņš ir visas līgas līderis.

Porziņģis līdz ar to nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei vasarā paredzētajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs un, visticamāk, izlaidīs arī nākamās NBA sezonas sākumu. Porziņģa un "Knicks" debitanta līmeņa līgums ir spēkā arī uz nākamo sezonu, tomēr jau šajā vasarā "Knicks" būs tiesīgi piedāvāt Porziņģim daudzu gadu kontraktu, kas varētu pietuvoties 150 miljonu dolāru apmēram.

300 punkti 10 spēlēs - Porziņģis spoži iesācis savu trešo NBA sezonu

Latvijas basketbolists sezonas pirmajās desmit spēlēs ir guvis 300 punktus, kas ir jauns "Knicks" komandas rekords. Porziņģis pārspējis Bernarda Kinga ...

gallery icon
47

Iepriekš šosezon 29.novembrī Porziņģis guva potītes traumu. Kaut no malas epizode izskatījās šausminoša, latvieša veselības problēmas izrādījās nebūtiskas un viņš izlaida vien divas spēles. Savukārt decembrī viņš piespēles laikā pamežģīja kāju un arī izlaida sekojošās divas spēles.

Trīs sezonu laikā Porziņģis traumu vai slimību dēļ iepriekš bija izlaidis 33 spēles, no kurām septiņas šosezon.