foto: AP/Scanpix/LETA
Korejas apvienotā sieviešu hokeja izlase piedzīvo vēl vienu sagrāvi
Zviedrijas izlases hokejistes svin kārtējo vārtu guvumu.
Hokejs
2018. gada 12. februāris, 17:07

Korejas apvienotā sieviešu hokeja izlase piedzīvo vēl vienu sagrāvi

LETA

Apvienotā Korejas sieviešu hokeja izlase pirmdien piedzīvoja vēl vienu sagrāvi Phjončhanas olimpisko spēļu turnīrā, zaudējot cerības uz izkļūšanu no apakšgrupas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītajā mačā korejietes ar 0:8 (0:4, 0:1, 0:3) kapitulēja Zviedrijai.

Pasaules piektajai spēcīgākajai izlasei divus vārtus iemeta Pernilla Vinberga, vēl sešām spēlētājām izceļoties pa reizei.

Korejietēm bija četras iespējas vairākumā, tomēr vismaz goda vārtus neizdevās gūt.

Kā vēstīts, turnīra ievadā Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas sieviešu hokeja apvienotā komanda sestdien ar 0:8 kapitulēja arī Šveicei.

Sākotnēji 23 pieteiktajām Dienvidkorejas hokejistēm pievienojās 12 Ziemeļkorejas sportistes. Katrai spēlei drīkst pieteikt 23 no šīm 35 spēlētājām un vismaz četrām no viņām jābūt no Ziemeļkorejas.

Abas valstis zem viena karoga soļoja arī olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, kā arī divas hokejistes no apvienotās komandas kā priekšpēdējās nesa olimpisko lāpu.

Tāpat pirmdien vājākās apakšgrupas mačā Šveice ar 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) apspēlēja Japānu, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

B apakšgrupā tagad pa sešiem punktiem divās spēlēs ir Šveicei un Zviedrijai, kamēr Japāna un Koreja cīnās bez punktiem.

Olimpiskajā hokeja turnīrā astoņas komandas sadalītas divās apakšgrupās. A apakšgrupas divas labākās komandas nodrošinās vietu pusfinālā, kamēr trešās un ceturtās vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā spēkosies ar B apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām.

A grupā pēc pirmās kārtas pa trim punktiem ir Kanādai un ASV, kamēr Somija un Olimpisko sportistu no Krievijas izlase cieta neveiksmes.

Sieviešu hokejs olimpisko spēļu programmā ir kopš 1998.gada, kad Nagano par čempionēm tika kronētas amerikānietes, savukārt nākamajās četrās Olimpiādēs triumfēja kanādietes. Tiesa, pēc Soču olimpiskajām spēlēm turpmākajos trīs pasaules čempionātos uzvarējušas ASV hokejistes, atstādamas aiz sevis kanādietes.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās