foto: LETA
Merzļikins pirms pievienošanās Latvijas izlasei ielaiž 7 ripas divās trešdaļās
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins.
Hokejs
2018. gada 4. februāris, 12:28

Merzļikins pirms pievienošanās Latvijas izlasei ielaiž 7 ripas divās trešdaļās

Jauns.lv/LETA

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins pirms pievienošanās Latvijas izlasei sestdien Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) mačā pamanījās ielaist septiņus vārtus divu trešdaļu laikā.

Merzļikina pārstāvētā "Lugano" komanda savā laukumā ar rezultātu 2:7 (1:2, 0:5, 1:0) piekāpās "Kloten" vienībai. Merzļikins šajā mačā atvairīja vien 16 no 23 metieniem, tāpēc pēc divām trešdaļām tika nomainīts.

Turpinājumā viņa vietā vārtos stājās Daniels Mancato, kurš tika galā ar visiem deviņiem pretinieku raidījumiem.

Jau svētdien Merzļikins ieradīsies Rīgā, lai piedalītos vakarā gaidāmajā Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēlē ar Kanādas olimpisko komandu.

NLA turnīrā Merzļikins šosezon 40 spēlēs vidēji ielaidis 2,76 ripas un atvairījis 91,9% metienu. Iepriekšējos divos mačos Merzļikins palika "sausā".

Tagad Šveices čempionātā sācies pārtraukums saistībā ar Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Turnīrs atsāksies 28.februārī un regulārajā sezonā vēl nepieciešams aizvadīt trīs spēļu kārtas.

Šveices čempionāta regulārajā sezonā uzvaru ar 95 punktiem 47 spēlēs jau garantējusi "Bern" komanda, bet "Lugano" ar 79 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

Tikmēr uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" ar 75 punktiem ir piektajā vietā, bet vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Langnau "Tigers" ar 64 punktu ieņem devīto vietu 12 komandu vidū, par diviem punktiem atpaliekot no pirmā astotnieka.