foto: Vida Press
Girgensona "Sabres" nespēj gūt vārtus un cieš trešo zaudējumu pēc kārtas
Zemgus Girgensons dodas uz ledus, lai sacenstos ar Sentluisas "Blues".
Hokejs
2018. gada 4. februāris, 11:41

Girgensona "Sabres" nespēj gūt vārtus un cieš trešo zaudējumu pēc kārtas

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) savā laukumā piekāpās Sentluisas "Blues" vienībai.

Līdz ar to "Sabres" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas un desmito šī gada 14 cīņu laikā.

Vienīgos vārtus "Blues" iemeta nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad ar raidījumu no zilās līnijas izcēlās zviedrs Kārls Gunnašsons, turklāt tobrīd laukumā bija arī Girgensons.

"Blues" vārtos visus 27 pretinieku raidījumus atvairīja Kārters Hatons, aizvadot trešo "sauso" spēli šosezon.

Girgensons spēlēja 11 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem, vienu bloķētu metienu, trim spēka paņēmieniem, divām soda minūtēm un negatīvu lietderības rādītāju -1.

Iepriekšējos četros mačos Girgensons bija guvis divus vārtus. Savukārt "Sabres" komanda zaudējusi pirmajās trijās spēlēs piecu mājas cīņu sērijā. Austrumu konferences pastarītei šosezon spēles savā laukumā sagādā īpašas problēmas, vienībai 24 šādās spēlēs iemetot vien 47 vārtus.

Girgensons šosezon 47 spēlēs guvis piecus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -7.

Viņš vairs tikai par diviem precīziem metieniem atpaliek no iepriekšējās divās sezonās iespētā, kad pretinieku vārtsargus pārspēja pa septiņām reizēm. Savukārt labākā Girgensonam bija 2014./2015.gada sezona, kad latvietis iemeta 15 ripas.

Bufalo klubs ar 37 punktiem 52 spēlēs saglabā stabilu pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, bet "Blues" ar 67 punktiem 54 spēlēs ir Rietumu konferences ceturtajā pozīcijā. Visas līgas ieskaitē "Sabres" apsteidz tikai Arizonas "Coyotes" komandu, kam ir priekšā par četriem punktiem.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā "Sabres" otrdien uzņems Anaheimas "Ducks" vienību.