Girgensons gūst vārtus NHL mačā Ņujorkā. VIDEO
Girgensons spēles 13.minūtē no vārtu priekšas pārspēja Lundkvistu un atklāja mača rezultātu.
Hokejs
2017. gada 4. janvāris, 07:31

Girgensons gūst vārtus NHL mačā Ņujorkā. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien iemeta vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Bufalo "Sabres" komandai ar rezultātu 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) viesos droši apspēlēt Ņujorkas "Rangers".

Tieši Girgensons spēles 13.minūtē atklāja rezultātu, kad bija sekmīgs no vārtu priekšas un guva savus ceturtos vārtus šosezon.

Turpinājumā precīzi bija arī Evanders Keins un Džastins Beilijs, kas otrās trešdaļas otrajā minūtē jau ļāva "Sabres" izvirzīties vadībā ar 3:0. Kaut vienus vārtus atspēlēja Niks Holdens, noslēdzošajā periodā punktu duelim pielika Džeks Aikels, kurš ar rezultativitāti izcēlās jau septītajā mačā pēc kārtas.

Iepriekšējās septiņās spēlēs "Sabres" hokejisti bija cietuši sešus zaudējumus, turklāt pērnā gada pēdējā dienā viņi līdz sezonas beigām zaudēja centra uzbrucēju Jūhanu Lāšonu. Savukārt "Rangers" pārtrauca trīs uzvaru sēriju.

Girgensons otrdien laukumā bija 15 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā divreiz meta pa pretinieku vārtiem un uzvarēja septiņos no 12 iemetieniem, spēli noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tāpat spēles laikā divreiz pret latvieti tika pārkāpti noteikumi.

Girgensons gūst savus ceturtos vārtus sezonā - video:

Girgensons šosezon 37 spēlēs guvis četrus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -5.

Citā spēlē rezervē palika latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, bet viņa pārstāvētā Tampabejas "Lightning" komanda savā laukumā ar 4:6 (0:1, 1:3, 3:2) atzina Vinipegas "Jets" pārākumu.

Mača labākās epizodes - video:

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās dānis Nikolajs Ēlers, bet viņa talantīgais somu maiņas partneris Patriks Laine atzīmējās ar vārtu guvumu un divām piespēlēm.

"Lightning" vārtos bija krievs Andrejs Vasiļevskis, atvairot 28 no 33 pretinieku raidījumiem.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Lightning" vienība ar 42 punktiem 39 spēlēs ieņem desmito vietu, bet "Sabres" ar 36 punktiem 37 dueļos ir noslēdzošajā, 16.pozīcijā. Savukārt Atlantijas divīzijā "Lightning" komanda ir piektā, bet "Sabres" ieņem pēdējo vietu astoņu komandu vidū.

"Lightning", noslēdzot piecu mājas spēļu sēriju, nākamajā mačā ceturtdien uzņems Nešvilas "Predators", bet "Sabres" šajā pat dienā viesosies pie Čikāgas "Blackhawks". Savukārt nedēļas nogalē "Lightning" divas spēles, bet "Sabres" viena sāksies plkst.20 pēc Latvijas laika, turklāt Tampas vienība aizvadīs divus dueļus divu dienu laikā, kas varētu dot iespēju iziet laukumā arī Gudļevskim.


LETA / Foto: AP/Scanpix/LETA