foto: AFP
Daiļslidotājs Vasiļjevs izcīna ceturto vietu Eiropas čempionātā
Deniss Vasiļjevs.
2018. gada 19. janvāris, 21:22

Daiļslidotājs Vasiļjevs izcīna ceturto vietu Eiropas čempionātā

LETA

Latvijas talantīgais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien Krievijas galvaspilsētā Maskavā izcīnīja ļoti augsto ceturto vietu Eiropas čempionātā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vasiļjevs pēc trešdien aizvadītās īsās programmas bija trešajā vietā, bet piektdien izvēles slidojumā sasniedza piekto labāko rezultātu un summā atkāpās par vienu pozīciju, paliekot bez goda pjedestāla. Tomēr tāpat šis ir 18 gadus vecā Latvijas sportista labākais rezultāts līdzšinējā karjerā.

Kā ziņots, pirms diviem gadiem Latvijai Eiropas čempionāta dāmu sacensībās ceturto vietu izcīnīja Angelīna Kučvaļska.

Izvēles slidojumu Vasiļjevs sāka ar diviem trīskāršajiem akseļiem un vienu šādu pat tulupu, tomēr četrkāršā tulupa mēģinājumā nācās piedzīvot kritienu. Vēlāk pēc vienas no kombinācijām viņš arī pieļāva nelielu kļūdu piezemēšanās fāzē, tomēr kopumā nostartēja savām spējām atbilstoši un ļoti pārliecinoši.

Tiesneši Vasiļjevam piešķīra 158,41 punktu, kas par 0,12 punktiem uzlaboja viņa līdzšinējo personīgo rekordu.

Kā vēstīts, īso slidojumu Vasiļjevs aizvadīja bez acīmredzamām kļūdām un saņēma 85,11 punktus, kas par nepilniem trim punktiem ļāva uzlabot personīgo rekordu.

Summā Vasiļevs tika pie 243,52 punktiem, kas viņa līdzšinējo personīgo rekordu uzlaboja par četriem ar pusi punktiem.

Sacensībās sesto gadu pēc kārtas triumfēja titulētais spānis Havjers Fernadess, kurš nopelnīja 295,55 punktus.

Otro vietu ar 274.06 punktiem negaidīti guva Vasiļjeva vienaudzis Dmitrijs Alijevs no Krievijas, saņemot, bet trešo vietu izcīnīja vēl viens Krievijas sportists Mihails Koļada, kurš tika pie 258,90 punktiem un šo pozīciju kontinenta meistarsacīkstēs ieņēma otro gadu pēc kārtas.

Vasiļjeva līdzšinējais rekords īsajā programmā bija 82,44 punkti, ko viņš oktobrī izcīnīja "Grand Prix" kategorijas etapā Maskavā, bet izvēles programmā viņa līdzšinējais karjeras labākais rezultāts bija 158,29 punkti, kas šosezon tika sasniegts "Grand Prix" posmā Osakā.

Pērn Eiropas čempionātā Vasiļjevs izcīnīja septīto vietu, bet vēl gadu iepriekš viņš bija 12.pozīcijā. Savukārt iepriekšējos divos pasaules čempionātos daugavpilietis ieņēma 14.vietu, pērn ar to nopelnot ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Šosezon Vasiļjevs, kuru trenē slavenais šveicietis Stefans Lambjēls, piedalījās divos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) "Grand Prix" posmos, Maskavā notikušajā etapā ieņemot astoto vietu, bet pēc tam novembrī Japānas pilsētā Osakā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Kā vēstīts, pārējie Latvijas pārstāvji Eiropas čempionātu aizvadīja neveiksmīgi. Dāmu sacensībās 17 gadus vecā Latvijas pārstāve Diāna Ņikitina, kura arī februārī piedalīsies Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, debitējot šāda līmeņa sacensībās, netika galā ar nervu spriedzi un tika vien pie 36,71 punkta. Noslēgumā viņa īsajā programmā ierindojās 36.vietā starp 39 dalībniecēm, nekvalificējoties sestdien gaidāmajai izvēles programmai, kurā startēs 24 dalībnieces.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savukārt dejās uz ledu Latviju pārstāvēja Aurēlija Ipolito un Malkolms Džonss, kuri īsajā programmā tika pie 37,47 punktiem, ieņemot priekšpēdējo vietu 30 pāru vidū.

Pašlaik 19 gadus vecā Ipolito ir dzimusi Lielbritānijā, bet viņai ir arī Latvijas pilsonība. Savukārt 23 gadus vecais Džonss ir no Kanādas, taču tā kā Ipolito ir arī Latvijas pase, viņš var piedalīties Eiropas čempionātā.

Jau vēstīts, ka Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada, tomēr februāra sacensībās Latvijai būs viena vieta vīru un dāmu konkurencē.

Pērn Latvijai ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm sievietēm izcīnīja Kučvaļska, kura pasaules čempionātā ieņēma 22.vietu, taču šosezon viņa cīnās ar veselības likstām un sportistes rezultāti bijuši ļoti vāji, kamēr otra Latvijas pārstāve Ņikitina pieaugušo sacensībās debitējusi veiksmīgi un pagaidām aizvada labu sezonu, kas Latvijas Slidošanas asociācija (LSA) valdei decembra vidū lika dot priekšroku tieši Ņikitinai.

Tikmēr Kučvaļska valsts delegācijas sastāvā tiks iekļauta kā rezerviste.