foto: Vida Press
Girgensonam aktīva spēle NHL; Bļugeram vārti un piespēle AHL mačā
Zemgus Girgensons, kurš darbojās otrajā uzbrucēju trijniekā, šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un divas sekundes.
Hokejs
2017. gada 16. decembris, 12:50

Girgensonam aktīva spēle NHL; Bļugeram vārti un piespēle AHL mačā

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas izlases hokejists Zemgus Girgensons piektdien izdarīja piecus metienus un tika pie sava šīs sezonas otra ilgākā spēles laika, taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē cieta neveiksmi pagarinājumā.

"Sabres" mājās ar rezultātu 4:5 (0:0, 1:1, 3:3, 0:1) zaudēja Karolīnas "Hurricanes" vienībai, piedzīvojot otro neveiksmi pēc kārtas un astoto pēdējos desmit mačos. Tiesa, Bufalo komanda četrās no pēdējām piecām spēlēm ir tikusi pie punktiem.

Girgensons, kurš darbojās otrajā uzbrucēju trijniekā, šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un divas sekundes. Šosezon vairāk viņš spēlēja vienīgi 16.oktobra cīņā pret Anaheimas "Ducks", kas laukumā bija 18 minūtes un 15 sekundes.

Latvietis bija aktīvs, jo izdarīja piecus metienus pa vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu un reizi pretiniekam atņēma ripu, kā arī pirmā perioda izskaņā nopelnīja divas soda minūtes abpusējā noteikumu pārkāpumā.

Maču Girgensons noslēdza ar negatīvu lietderības rādītāju -1.

Par šī mača varoni kļuva "Sabres" līderis Džeks Aikels, kurš pirmo reizi NHL karjerā izcēlās ar "hat-trick", kā arī izdarīja rezultatīvu piespēli, tomēr uzvaras gūšanai ar to izrādījās par maz.

Pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 1:1, taču trešajā trešdaļā skatītājus gaidīja īsta uguņošana, jo abas komandas kopā guva sešus vārtus. "Hurricanes", kas noslēdza sešu izbraukuma spēļu sēriju, 47.minūtē izvirzījās vadībā ar 4:2, tomēr vēl pēc nepilnām trim minūtēm Aikels ar desmit sekunžu intervālu guva divus vārtus, panākot neizšķirtu 4:4.

Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pagarinājumā uzvaru viesiem nodrošināja "Hurricanes" aizsargs Džeikobs Slevins, kurš izcēlās papildlaika laika trešajā minūtē. Karolīnas komandā seši spēlētāji šajā mačā nopelnīja pa diviem rezultativitātes punktiem.

"Sabres" aizvadīja otro spēli divu dienu laikā, jo ceturtdien viesos ar 1:2 zaudēja Filadelfijas "Flyers" komandai. jau vēstīts, ka šajā mačā Girgensons atzīmējās ar rezultatīvu piespēli un septiņiem spēka paņēmieniem, pārtraucot 21 spēli ilgušo sēriju bez punktiem.

Girgensons pirms cīņas ar "Flyers" iepriekšējo reizi pie punktiem tika 14.oktobrī, kopš tā laika aizvadot 21 maču, kas latvietim bija garākā "sausā" sērija NHL karjerā.

"Sabres" galvenā trenera Fila Hauslija lēmuma dēļ Girgensons pagājušajā nedēļā divās NHL spēlēs palika ārpus pieteikuma, tomēr svētdien latvietis atgriezās laukumā, bet tagad trīs mačos darbojies vienā no vadošajiem virknējumiem un laukumā demonstrējis aktīvu sniegumu.

Šosezon latvietis 28 mačos atzīmējies ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -2. Sezonas pirmos trīs punktus viņš nopelnīja divu spēļu laikā.

Bufalo klubs ar 23 punktiem 33 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Hurricanes" ar 33 punktiem 31 cīņā ir 11.pozīcijā. Visas līgas ieskaitē "Sabres" apsteidz vienīgi Arizonas "Coyotes" komandu, kas tikusi pie 19 punktiem.

Nākamajā mačā "Sabres" otrdien uzņems Bostonas "Bruins".

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās "Sabres" izslēgšanas turnīrā netika.

Bļugeram veiksmīgs AHL mačs

Latvijas hokejists Teodors Bļugers piektdien guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, taču viņa pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" viesos ar 3:7 (1:2, 1:3, 1:2) cieta sagrāvi pret Hartfordas "Wolf Pack" komandu.

Bļugers pirmajā periodā Tomasam Dipauli palīdzēja panākt izlīdzinājumu 1:1, bet pats vārtus guva otrās trešdaļas vidū, tobrīd samazinot "Penguins" deficītu līdz 2:5.

Latvijas hokejists šajā mačā trīs reizes meta pa vārtiem un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Šosezon Bļugers 25 spēlēs ir guvis sešus vārtus un atdevis septiņas rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +3.

Tikmēr citā mačā vārtsargs Kristers Gudļevskis devās laukumā uz maiņu, taču viņa pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" viesos ar 4:5 (1:2, 3:3, 0:0) zaudēja Springfīldas "Thunderbirds".

Viesi spēli sāka ar Kristoferi Gibsonu vārtos, taču 35.minūtē, kad viņš bija ielaidis piecus vārtus, viņu nomainīja Gudļevskis. Latvietis atlikušajā laikā atvairīja piecus no pieciem metieniem, taču "Sound Tigers" izglābties nespēja, piedzīvojot jau piekto zaudējumu pēc kārtas.

Gudļevskis šosezon 12 spēlēs izcīnījis četras uzvaras, vidēji mačā ielaižot 2,82 ripas, atvairot 89,4% metienu.

Vēl vienā mačā Toronto "Marlies" bez Mārtiņa Dzierkala pieteikumā, viesos ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) uzvarēja Ročesteras "Americans". Dzierkals pirmdien tika izsaukts uz "Marlies" no Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL), taču šosezon AHL čempionātā laukumā vēl nav devies.

"Marlies" ar 42 punktiem 26 spēlēs ir visas līgas un Ziemeļu divīzijas līdere.

Tikmēr Atlantijas divīzijā trešā ar 32 punktiem 25 mačos ir "Penguins", bet piekto vietu ar 26 punktiem 25 cīņās ieņem "Sound Tigers".

Centrālajā divīzijā vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" ar 20 punktiem 22 cīņās ieņem piekto pozīciju, savukārt uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" ar 23 punktiem 22 spēlēs ir sestajā pozīcijā Klusā okeāna divīzijā.