foto: © Massachusetts Golf Association
16 gadus veca meitene uzvar zēnu golfa turnīrā, bet viņa nedrīkst kļūt par čempioni
Emīlija Neša - čempione bez titula.
Citi sporta veidi
2017. gada 28. oktobris, 05:20

16 gadus veca meitene uzvar zēnu golfa turnīrā, bet viņa nedrīkst kļūt par čempioni

Kasjauns.lv

16 gadus vecā Emīlija Neša ar lielisku rezultātu (75) pabeidza ASV vidusskolu zēnu 3. divīzijas golfa turnīra Cenrālmasačūsetsas reģionā ar tikai trim punktiem virs lielmeistaru normas - PAR 72. Viņa otrās vietas ieguvēju apsteidza par četriem sitieniem.

Tomēr 16 gadus vecā pusaudze no Masačūsetsas nesaņēma uzvarētājas balvu un nenopelnīja atļauju piedalīties visa štata vidusskolu čempionātā, jo viņa ir sieviešu dzimuma pārstāva, vēsta ASV medijs CBS Sports.

Otrdien notikušajās sacensībās Emīlija izcīnīja pārliecinošu uzvaru, apsteidzot otrās vietas ieguvēju par četriem sitiniem, tomēr kāds muļķīgs Masačūsetsas štata vidusskolu sporta noteikums, kas paredz, ka meitenes drīkst piedalīties komandu sacensībās, bet nevar kļūt par individuālajām uzvarētājām.

"Es viennozīmīgi biju sarūgtināta, bet es saprotu, ka ir noteikumi, kuri jāievēro," Neša stāsta vietējam laikrakstam "Worcester Telegram & Gazette". "Es nedomāju, ka cilvēki negaidīja, ka tā tiešām varētu notikt, tāpēc viņi nezināja, kā rīkoties. Neviens no mums nedusmojas uz MIAA (Masačūsetsas Vidusskolu Sporta asociācija), bet es esmu nedaudz apbēdināta.

Šo noteikumu asi kritizēja gan golfa spēlētāji, gan sacensību rīkotāji turklāt viens no brīvprātīgajiem šo gadījumu nosauca par "milzu negodīgumu": "Šobrīd ir 2017 gads, bet tāda sajūta, ka būtu 1917," skarbs bija Tīdžejs Oklērs.

Kā stāsta turnīra direktors Kevins Riordans, viņš jau pirms sacensībām informēja Emīliju un viņas treneri par noteikumiem, bet brīdī, kad kļuva skaidrs, ka viņa ir uzvarētāja, šis noteikumu punkts tika vēlreiz pārbaudīts.

Emīlijas Nešas lieliskais rezultāts netika ņemts vērā individuālajās sacensībās, bet gan tikai komandu kopvērtējumā, kas gan viņas "Blue Nights" komandai nepalīdzēja kvalificēties štata čempionātam.