foto: AP/Scanpix/LETA
Dāvis Bertāns NBA pārbaudes spēles sāk ar četriem punktiem un zaudējumi
Dāvis Bertāns ar sešām atlēkušajām bumbām bija labākais savā komandā.
Basketbols
2017. gada 3. oktobris, 10:32

Dāvis Bertāns NBA pārbaudes spēles sāk ar četriem punktiem un zaudējumi

LETA

Latvietis Dāvis Bertāns pirmdien izcēlās ar četriem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēlē, Sanantonio "Spurs" komandai viesos ar rezultātu 100:106 (26:32, 27:26, 31:25, 16:23) piekāpjoties Sakramento "Kings".

Bertāns laukumā bija 21 minūti, trāpot vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu un abus soda metienus, tomēr garām aizmeta visus piecus tālmetienus. Tāpat viņš piebalsoja ar sešām bumbām zem groziem un divām piezīmēm.

Kopā "Spurs" rindās laukumā izgāja 16 basketbolisti, rezultatīvākajam ar 17 punktiem 15 minūtēs esot Lemarkusam Oldridžam.

Tikmēr "Kings" sastāvā no 17 spēlētājiem, kas iesaistījās mačā, labākais bija 17 punktus guvušais Frenks Meisons, kurš šī gada NBA draftā tika izvēlēts otrajā kārtā.

"Spurs" spēlēja bez pamatsastāva basketbolistiem Kavai Lenarda un Tonija Pārkera, kuri turpina atlabt no traumām. Tāpat nespēlēja arī jaunieguvums Rūdijs Gejs, kurš iepriekšējās trīs ar pusi sezonas pavadīja tieši Sakramento, šīs komandas rindās 18.janvāra spēles laikā arī pārraujot Ahileja cīpslu.

Nākamajā spēlē "Spurs" piektdien jau uzņems "Kings" savā laukumā, bet jauno sezonu sāks 18.oktobrī.

Tikmēr Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" vienība pirmajā pārbaudes mačā otrdien samēros spēkus ar Bruklinas "Nets".