foto: AFP/Scanpix/LETA
Pēc neveiksmes Eiropas čempionātā Gruzijas basketbola zvaigzne Pačulija liek punktu karjerai izlasē
Vien īsi pirms čempionāta kļuva zināms, ka Zaza Pačulija pagūs atlabt no potītes savainojuma un varēs piedalīties sacensībās.
Basketbols
2017. gada 7. septembris, 14:44

Pēc neveiksmes Eiropas čempionātā Gruzijas basketbola zvaigzne Pačulija liek punktu karjerai izlasē

LETA

Gruzijas vīriešu basketbola izlases centra spēlētājs Zaza Pačulija nolēmis likt punktu karjerai valstsvienībā, kurai neizdevās kvalificēties Eiropas čempionāta astotdaļfinālam, apskatniekam Deividam Pikam atklāja spēlētājs.

Gruzija aizvadīja teicamu sagatavošanās posmu, uzvarot sešās no astoņām pārbaudes spēlēm, un uz tādas pašas nots iesāka arī Eiropas čempionātu, pirmajā mačā pārspējot Lietuvu.

Tiesa, nākamajās četrās spēlēs tika ciesti trīs zaudējumi, kā rezultātā gruzīniem neizdevās iekļūt B apakšgrupas pirmajā četriniekā un sasniegt astotdaļfinālu.

"Šo 17 gadu laikā, kuros esmu pārstāvējis izlasi, bijuši daudzi skaisti mirkļi. Šajā laikā esmu izlaidis tikai vienu vasaru, un to pašu tikai savainojuma dēļ. Esam auguši individuāli gan kā spēlētāji, gan kā valsts. Šī bija lieliska vasara izlasē, diemžēl tā nenoslēdzās tā, kā vēlētos," stāstīja Pačulija.

Eiropas čempionātā Pačulija piecās spēlēs vidēji mačā iemeta 13,4 punktus un izcīnīja 9,2 atlēkušās bumbas.

Viņš šovasar Goldensteitas "Warriors" sastāvā tika kronēts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu, atnesot Gruzijai pirmo titulu planētas spēcīgākajā līgā.

Kā vēstīts, trešdien noskaidrojās pirmie četri astotdaļfināla pāri, kamēr pārējie četri tiks noskaidroti ceturtdien, tostarp pretinieci uzzinot arī Latvijai. Trešdienas mačos noskaidrojās, ka astotdaļfinālā Slovēnija tiksies ar Ukrainu, Grieķija spēkosies ar Lietuvu, Vācija mēros spēkus ar Franciju, bet Itālija duelēsies ar Somiju.