Basketbols
2017. gada 9. augusts, 13:26

"Knicks" sastāvu papildina ar pieredzējušajiem Bīsliju un Sešensu

LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Ņujorkas "Knicks", turpinot sastāva komplektāciju nākamajai sezonai, noslēgusi līgumus ar uzbrucēju Maiklu Bīsliju un aizsargu Remonu Sešensu, kuriem ir liela NBA pieredze.

Bīslijs ir pieredzējis NBA spēlētājs, jo šajā līgā aizvadījis deviņas sezonas, pārstāvot Maiami "Heat", kas viņu 2008.gada draftā izvēlējās ar augsto otro kārtas numuru, Minesotas "Timberwolves", Fīniksas "Suns", Hjūstonas "Rockets" un Milvoki "Bucks" komandas. Viņš NBA regulārajos čempionātos piedalījies 509 spēlēs, vidēji mačā laukumā pavadot 23,5 minūtes, gūstot 12,6 punktus un izcīnot 4,7 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā patlaban 28 gadus vecais Bīslijs spēlēja "Bucks" rindās, piedaloties 56 spēlēs, izceļoties ar 9,4 punktiem mačā un 3,4 atlēkušajām bumbām.

Tāpat Bīslijs divas sezonas ir pavadījis Ķīnā, spēlējot šīs valsts čempionātā.

Zīmīgi, ka 2008.gada NBA draftā Bīslijs tika izvēlēts uzreiz pēc Derika Rouza, kurš, kā zināms, "Knicks" spēlēja iepriekšējā sezonā, bet tagad ir pārcēlies uz Klīvlendas "Cavaliers".

Vēl lielāka NBA pieredze ir 31 gadu vecajam Sešensam, kurš līgā spēlējis kopš 2007.gada, aizvadot 663 spēles. Karjeras laikā viņš vidēji mačā guvis 10,6 punktus, atdevis 4,1 rezultatīvu piespēli un izcīnījis 2,7 atlēkušās bumbas. Šis basketbolists spēlējis Milvoki "Bucks", Klīvlendas "Cavaliers", Losandželosas "Lakers", Šarlotes "Hornets", Sakramento "Kings" un Vašingtonas "Wizards" rindās.

Iepriekšējā sezonā viņš "Hornets" komandā 50 mačos guva vidēji 6,2 punktus, izdarot 2,6 rezultatīvas piespēles un izcīnot 1,5 atlēkušās bumbas. Viņu 2007.gada NBA draftā otrajā kārtā ar 56.numuru savulaik izraudzījās Milvoki "Bucks".

Klubs līguma nosacījumus neatklāja, taču laikraksts "The New York Post" ziņo, ka vienošanās ar Bīsliju panākta uz gadu, spēlētājam saņemot minimālo veterāna atalgojumu - 2,1 miljonus ASV dolāru (1,77 miljonus eiro).

Tāpat "Knicks" otrdien oficiāli paziņoja, ka komandas ģenerālmenedžera Skota Perija palīgs būs Džeralds Medkinss.

"Knicks" komanda, kurā Porziņģis aizvadījis divas sezonas, kļūstot par līgas uzlecošo zvaigzni, NBA izslēgšanas turnīrā nav iekļuvusi jau četras sezonas pēc kārtas.