foto: Reuters/Scanpix/LETA
Profesionālais sports ir nežēlīgs. Riteņbraucējs parāda savas kājas pēc 16 "Tour de France" posmiem
"Bora-Hansgrohe" komandas pārstāvis pirms Pāvels Poļanskis pirms "Tour de France" pirmā posma Vācijas pilsētā Diseldorfā.
Citi sporta veidi
2017. gada 19. jūlijs, 11:15

Profesionālais sports ir nežēlīgs. Riteņbraucējs parāda savas kājas pēc 16 "Tour de France" posmiem

Kasjauns.lv

Poļu riteņbraucējs Pāvels Poļanskis no "Bora-Hansgrohe" komandas pārsteidzis sporta pasauli ar vakar savā "Instagram" kontā publicēto attēlu, kurā parāda, cik smags ir "Tour de France" daudzdienu velobrauciens.

Pāvels Poļanskis parādījis savas pārgurušās kājas pēc "nieka" 165 kilometrus garā 16. posma, kurā viņš izcīnīja 66. vietu. Šis posms notika pēc otrās un pēdējās brīvdienas šī gada tūrē. Sportisti šobrīd 18 dienās ir veikuši 2664,5 kilometrus, bet vēl atlikušas vien piecas dienās, kurās jānobrauc atlikušie 710,5 kilometri.

Poļanskis tūres kopvērtējumā ieņem 75. vietu no līdera brita Kristofera Frūmes atpaliekot stundu un 55 minūtes.

After sixteen stages I think my legs look little tired 😬 #tourdefrance

A post shared by Paweł Poljański (@p.poljanski) on

"Sky" komandu pārstāvošais Frūms, par 18 sekundēm apsteidz itāli Fabio Aru ("Astana"), bet 23 sekundes viņam zaudē francūzis Romēns Bardē ("AG2R La Mondiale").

Austrālijas riteņbraucējs Maikls Metjūss no "Sunweb" izcīnīja uzvaru "Tour de France" 16.posmā, kura beigu daļā notikumu gaitu iespaidoja spēcīgs sānu vējšs.

Metjūss 165 kilometrus garo posmu veica trīs stundās, 38 minūtēs un 15 sekundēs, svinot otro panākumu šī gada velobraucienā. Viņš uzvaru izrāva sprinta finišā, triumfējot 22 braucēju grupas galvgalī. Pēc fotofiniša izpētes otrais palika norvēģis Edvalls Boasons Hāgens ("Dimension Data"), kamēr trešais palika vācietis Jons Degenkolbs ("Trek-Segafredo").

Posma beigu daļā dalībniekiem nācās saskarties ar spēcīgu sānu vēju, tāpēc peletons sašķīda vairākās mazākās grupās. Tiesa, tas netraucēja visiem kopvērtējuma vadošajiem braucējiem finišu sasniegt vadošajā grupā, finišējot vienkopus.

Metjūss ar šo uzvaru saasināja cīņu par labākā sprintera titulu jeb zaļo krekliņu. Viņam pēc šī posma ir 344 punkti, kamēr līderim Marselam Kitelam ("Quick-Step Floors") par 29 punktiem vairāk. Kitels, kurš šogad uzvarējis piecos "Tour de France" etapos, šoreiz aizvadīja neveiksmīgu posmu, jo vienā no nedaudzajiem kāpumiem atpalika no vadošās grupas, finišu sasniedzot vien 136.vietā, vairāk kā 13 minūtes pēc līderiem.

Nākamos divus posmus dalībnieki aizvadīs Alpu kalnos, kas var būt izšķirošie cīņā par uzvaru kopvērtējumā.

Prestižās "Tour de France" sacīkstes notiek 104. reizi un turpināsies līdz 23. jūlijam, kad noslēgsies Parīzē. Iepriekšējās divās tūrēs triumfēja Frūms, kurš ir trīskārtējs šo sacensību čempions, jo uzvarēja arī 2013.gadā.

Latvija šogad šajā velobraucienā nav pārstāvēta.