foto: AFP/Scanpix/LETA
Ernests Gulbis stāsta par pārplēstiem muskuļiem un to, ko sagaida no spēles pret Džokoviču
Ernests Gulbis pagaidām Vimbldonā demonstrē savu pēdējā laika pārliecinošāko sniegumu.
Citi sporta veidi
2017. gada 7. jūlijs, 10:51

Ernests Gulbis stāsta par pārplēstiem muskuļiem un to, ko sagaida no spēles pret Džokoviču

Kasjauns.lv/LETA

Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim Vimbldonas čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra trešajā kārtā pret slaveno serbu Novaku Džokoviču nebūs, ko zaudēt, uzsver Gulbis.

Lieliski spēlējošais Gulbis pieveic spēcīgo del Potro

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Vimbldonas čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 6-4, 6-4, 7-6 (7:3) pieveica ...

gallery icon
46

Gulbis turnīra otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 6-4, 6-4, 7-6 (7:3) pieveica titulēto argentīnieti Huanu Martinu del Potro un otro reizi karjerā sasniedza šo sacensību 1/16 finālu, kurā spēkosies ar Džokoviču.

Gulbis ar Džokoviču savulaik bija treniņu partneri pie Nikolas Piliča. "Mēs nedaudz trenējāmies kopā un mums bija ļoti labas attiecības," pēcspēles preses konferencē atcerējās Gulbis.

Latvijas tenisists ar Džokoviču karjeras laikā ticies septiņas reizes, bet vienīgā uzvara gūta vairāk nekā pirms astoņiem gadiem Brisbenā. "Arī šajā mačā man nebija, ko zaudēt, un spēlēju labi. Nākamajā cīņā man vēl vairāk nebūs, ko zaudēt. Varbūt spēlēšu vēl labāk!" uzsvēra Gulbis.

Gulbis kopš pērnā gada augusta cīnās ar veselības problēmām un Vimbldonas turnīrā viņš var piedalīties ar aizsargāto rangu, turklāt šādi viņš sacensībām varēs pieteikties vēl septiņas reizes. "Grūti to izstāstīt dažos teikumos vai pat pusotru stundu ilgā runā. Bija divi muskuļu plīsumi, viens kājas ikram, bet otrs vēderam. Arī Francijas atklātajā čempionātā ierados pirms tam nespēlējis sacensību režīmā. Ja neesi labā formā, nav nekādu iespēju. Pēc tam devos un "Challenger" turnīru Prostejovā, kur jau pirmās kārtas spēlē guvu vēdera muskuļu savainojumu. Tāds ir mans šīs sezonas stāsts," skaidroja latviešu tenisists.

Tiesa, viņš uzskata, ka vēl viss nav beidzies un var atgriezties iepriekšējā līmenī. "Varbūt tagad ir pēdējais vilciens. Varbūt nākamajos piecos gadus būs vēl kāda nākamā pēdējā iespēja," minēja tenisists.

Tāpat Gulbis pieļāva iespēju, ka iepriekš viņam bijusi nepareiza pieeja, izvēloties turnīrus, kuros piedalīties. "Pat 2014.gadā, kad labi nospēlēju Francijas atklātajā čempionātā, pieļāvu kļūdu, pēc tam spēlējot turnīrā Londonā. Vajadzēja nedēļu atpūsties un labāk sagatavoties, tomēr sasteidzu un piedalījos turnīrā uz zāles seguma. Zaudējot vienu maču, zaudēju arī pārliecību uz zāles seguma. Tomēr esmu mācījies no savām kļūdām. Esmu pietiekami pieredzējis, pieņēmu pareizus un nepareizus lēmumus. Cenšos mācīties no nepareizajiem," secināja Gulbis.

Tikmēr del Potro atzīmēja, ka Gulbis uz zāles seguma ir bīstams pretinieks jebkuram tenisistam. "Zinu, cik Ernests ir labs uz zāles seguma. Un, ja ir veiksmīga diena, viņš var uzvarēt visus, kā tas jau bijis agrāk," teica del Potro.

Par trešās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnījis 90 ATP ranga punktus, kas ir vairāk nekā viņš iespēja 12 iepriekšējos mēnešos kopā, kad cīnījās ar traumām.

Kopumā Gulbim tagad Vimbldonā ir astoņas uzvaras 17 mačos, bet trešo kārtu "Grand Slam" sacensībās viņš sasniedzis pirmoreiz kopš pērnā gada "French Open" sacensībām, kad tika līdz ceturtajai kārtai.

Sieviešu vienspēlēs trešo kārtu sasniegusi Latvijas zvaigzne Aļona Ostapenko, kura trešdien otrajā kārtā ar ar 4-6, 7-6 (7:4), 6-3 grūtā cīņā uzvarēja kanādieti Fransuāzu Abandu. Par trešās kārtas sasniegšanu viņa nopelnījusi 130 WTA ranga punktus. Nākamajā kārtā Ostapenko piektdien sacentīsies ar itālieti Kamilu Džordži, kura ir planētas 86.rakete.

Tikmēr Anastasija Sevastova savā otrās kārtas mačā ar 0-6, 4-6 zaudēja Heterei Vatsonei no Lielbritānijas.

Plašākais Vimbldonas turnīra saturs ar lielāko tenisa zvaigžņu startiem vērojams "Lattelecom" televīzijā un "Shortcut" lietotnē – īpašajā "Eurosport 2" Vimbldonas kanālā.