foto: AP/Scanpix/LETA
Politisko uzskatu dēļ "Thunder" centra spēlētājam Kanteram liedz iebraukt Turcijā
Kanters: "Protams, ka iemesls ir mani politiskie uzskati. Un tas, kurš to izdarījis, ir Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans, kurš uzbruka cilvēkiem Vašingtonā. Viņš ir slikts cilvēks un diktators."
Basketbols
2017. gada 20. maijs, 19:11

Politisko uzskatu dēļ "Thunder" centra spēlētājam Kanteram liedz iebraukt Turcijā

LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Oklahomasitijas "Thunder" centra spēlētājam Enesam Kanteram liegta iebraukšana Turcijā un viņaprāt tas noticis politisku iemeslu dēļ, ziņo basketbolists.

Kanters, kurš šodien svin savu 25. dzimšanas dienu, šobrīd atrodas lidostā Bukarestē, kur pēc Turcijas vēstniecības pieprasījuma viņam atņemta pase.

"Šobrīd atrodamies Rumānijā, jo manu pasi ir aizturējusi Turcijas vēstniecība. Policija mūs te turēja stundām. Protams, ka iemesls ir mani politiskie uzskati. Un tas, kurš to izdarījis, ir Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans, kurš uzbruka cilvēkiem Vašingtonā. Viņš ir slikts cilvēks un diktators," tviterī paziņoja Kanters.

Kanters aizpērn par atbalstu islāmistu sludinātājam Fetullam Gilenam tika atskaitīts no Turcijas izlases. Ankara Gilenu apsūdz pērnā gada jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma organizēšanā.

Kanters šosezon regulārajā čempionātā vidēji spēlē iemeta 14,3 punktus un izcīnīja 6,7 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņam caurmērā 4,8 punkti un 1,8 bumbas zem groziem.

Karjeru Kanters iesāka savā dzimtenes klubā Stambulas "Fenerbahce", bet pēc tam spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

2011.gada jauno spēlētāju draftā Kanteru ar trešo numuru izraudzījās Jūtas "Jazz", kurā viņš spēlēja nākamās trīs sezonas, bet aizpērn turku centra spēlētājs pievienojās "Thunder" vienībai.