foto: AP/Scanpix/LETA
ASV un Kanādas hokeja izlases izcīna uzvaras savās vienīgajās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta
Kanādas hokeja izlase pēc bukmeikeru domām tiek uzskatīti par pasaules čempionāta galvenajiem favorītiem.
Hokejs
2017. gada 3. maijs, 18:06

ASV un Kanādas hokeja izlases izcīna uzvaras savās vienīgajās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta

LETA

ASV un Kanādas hokeja izlases otrdien izcīnīja uzvaras savās vienīgajās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas piektdien startēs Ķelnē un Parīzē.

Latvijas hokeja izlases divu gaidāmo pretinieku duelī ASV hokejisti Milānā ar 5:2 (1:0, 4:1, 0:1) uzvarēja Itāliju.

Amerikāņiem vārtus guva Džeks Aikels, kurš rezultātu atklāja jau spēles otrajā minūtē skaitliskajā vairākumā, Džeikobs Truba, Dilans Lārkins, Niks Šmalcs un Niks Bjugstads, kamēr itāļiem izcēlās Džiulio Skandella un Džovanni Morīni.

Tikmēr Kanādas izlase Ženēvā ar 4:1 (3:1, 1:0, 0:0) uzvarēja mājinieci Šveici. Pēdējo divu gadu pasaules čempioniem vārtus guva Kriss Lī, Šons Kutūrs, Klods Žirū un Veins Simondss, kamēr šveiciešiem goda vārtus iemeta Pjuss Zuters.

Latvijas izlase ar Itāliju pasaules čempionātā Ķelnē tiksies 9.maijā, aizvadot trešo spēli turnīrā, savukārt ar amerikāņiem būs jāspēlē 13.maijā.

ASV un Kanādas izlases ir veidotas pārsvarā no Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem.

Pasaules čempionāts hokejā notiks no 5. līdz 20.maijam. Latvija A apakšgrupā Ķelnē tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju, pirmo spēli 6.maijā aizvadot pret dāņiem. Tikmēr otrā grupā Parīzē spēlēs pašreizējā pasaules čempione Kanāda, vicečempione Somija, kā arī Čehija, Šveice, Baltkrievija, Norvēģija, Francija un Slovēnija.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlēs jau 21.gadu pēc kārtas.