foto: Edijs Pālens/LETA
Džeriņam vārti un zaudējums Čehijas čempionāta pusfinālā
Džeriņš regulārajā čempionātā 35 mačos atzīmējās ar 14 vārtiem un 8 rezultatīvām piespēlēm.
Hokejs
2017. gada 8. aprīlis, 23:09

Džeriņam vārti un zaudējums Čehijas čempionāta pusfinālā

LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Andris Džeriņš sestdien guva savas komandas vienīgos vārtus, kuri gan neglāba Hradeckrālovas "Mountfield" komandu no zaudējuma Čehijas čempionāta izslēgšanas turnīra pusfinālsērijas sestajā mačā un sezonas noslēguma.

"Mountfield" viesos sīvā cīņā pagarinājumā ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1) zaudēja Brno "Kometa" vienībai, sērijā līdz četrām uzvarām ciešot neveiksmi ar 2-4.

Džeriņš spēles sestajā minūtē atklāja rezultātu, iemetot savu trešo ripu izslēgšanas spēlēs, taču trešajā periodā Vojtehs Nēmecs vairākumā atjaunoja līdzsvaru, bet pagarinājumā, spēles 78.minūtē, Hineks Zohorna izrāva Brno klubam uzvaru.

Džeriņš šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 26 sekundes, četras reizes metot pa vārtiem, bloķējot divus metienus, uzvarot astoņos no 18 iemetieniem, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Iepriekš latvietis lauzta deguna un smadzeņu satricinājuma dēļ bija izlaidis trīs pusfināla sērijas spēles, jo traumā viņš iedzīvojās pirmajā mačā, taču iepriekšējā mačā ceturtdien, kad tika aizvadīta sērijas piektā spēle, viņš atkal bija ierindā.

Ceturtdaļfināla sērijā "Mountfield" ar 4-1 uzvarēja Litvīnovas "Verva" vienību, bet Brno "Kometa" ar 4-0 uzvarēja Prāgas "Sparta".

"Mountfield" Čehijas čempionāta pamatturnīru noslēdza ceturtajā vietā, bet "Kometa" bija sestā.

Džeriņš regulārajā čempionātā 35 mačos atzīmējās ar 14 vārtiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības rādītāju +15, kas bija dalīts labākais komandā. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam astoņos mačos izdevās gūt trīs vārtus un reizi asistēt partnerim.