Džordanu dinastija basketbolā
Basketbols
2009. gada 20. aprīlis, 17:13

Džordanu dinastija basketbolā

Jauns.lv

Viens no visu laiku izcilākajiem basketbolistiem Maikls Džordans pirms neilga laika tika uzņemts pasaules basketbola slavas zālē. Seškārtējam NBA čempionam un piecu sezonu vērtīgākajam spēlētājam nonākšana leģendu pulkā nav nekāds pārsteigums, taču pēdējā laikā arvien biežāk izskan dažādi viedokļi par viņa dēlu spējām sasniegt tādas pašas virsotnes kā tēvam. Varbūt pēc dažiem gadiem pasaules basketbola Mekā būs vēl kādi spēlētāji ar uzvārdu Džordans?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Džefrijs Maikls Džordans (dzimis 1988. gada 18. novembrī)

Augums: 1,85 m.

Svars: 84 kg.

Pozīcija laukumā: saspēles vadītājs.

Skola: Lojolas akadēmija Vilmetā.

Vidusskolā četrus gadus bijis goda students, nopelnījis mācību stipendiju augstskolā.

Augstskola: Ilinoisas Universitāte (NCAA I divīzija).

Basketbolista karjera: vidusskolas pēdējā gadā guvis vidēji 15 punktus spēlē, iekļuvis štata otrajā simboliskajā izlasē. Piedalījies dažādu līgu zvaigžņu spēlēs. Augstskolas komandā aizvadījis divas sezonas, vidēji laukumā pavadījis 7,1 minūti, guvis vienu punktu, izcīnījis 0,4 atlēkušās bumbas un atdevis 0,7 piespēles. Pēdējā laikā ir bijis manāms progress aizsardzībā, t­reniņos īpašu uzmanību pievērsis saspēles vadīšanai.

Džefrijs Džordans:

­ ­

Markuss Džordans (dzimis 1990. gada 24. decembrī)

Augums: 1,91 m.

Svars: 82 kg.

Pozīcija laukumā: uzbrūkošais aizsargs (tāpat kā tēvs).

Skolas: Lojolas akadēmija Vilmetā, Vitneja Janga vidusskola Čikāgā.

Augstskola: paziņojis par pievienošanos UCF (Kalifornijas Centrālajai universitātei) (NCAA I divīzija).

Basketbolista karjera: Kad Vitneja Janga vidusskola štata čempionātā ar 69:66 uzvarēja Vaukeganas vidusskolu, bet Džordans guva 19 punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem, par viņu pastiprinātu interesi izrādīja I divīzijas augstskolas. Regulārajā sezonā Markusa statistika bija šāda — 16,8 punkti un 8,5 bumbas zem groziem.

Trenera viedoklis: Džordana vidusskolas treneris Tairons Sleiters uzskata, ka Markuss uzreiz ietekmēs Kalifornijas Centrālās universitātes spēli, jo pēc potītes operācijas viņš beidzot ir pilnīgi vesels. „Viņš būs labākajā fiziskajā kondīcijā, kādā jebkad ir bijis, viņam ir ļoti augsts spēles izpratnes IQ, un mērķis — vienmēr uzvarēt!”

Markuss Džordans darbībā:

Maikls Džordans (dzimis 1963. gada 17. februārī)

Augums: 1,98 m (neviens no vecākiem nav bijis garāks par 1,72 m).

Svars: 98 kg.

Pozīcija laukumā: uzbrūkošais aizsargs.

Skola: Emsija A. Leinija vidusskola Vilmingtonā.

Augstskola: Ziemeļkarolīnas Universitāte.

Sasniegumi vidusskolā un augstskolā: pēdējā vidusskolas gadā vidēji spēlē triple double: 29,2 punkti, 11,6 atlēkušās bumbas un 10,1 rezultatīva piespēle. Iekļuvis Amerikas pirmajā simboliskajā izlasē. Karjeras kāpuma brīdis bija NCAA 1982. gada finālmačs, kurā viņš guva uzvaras grozu spēlē pret Patrika Jūinga pārstāvēto Džordžtaunas Universitāti.

Trīs gadu laikā Ziemeļkarolīnas universitātē M. Džordans vidēji spēlē guvis 17,7 punktus, realizējot 54% metienu no spēles, izcīnījis piecas atlēkušās bumbas – šādi rādītāji viņam deva trešo vietu 1984. gada NBA draftā. Maikls Džordans karjeras laikā turpināja strādāt ar saviem trūkumiem, kļūstot, iespējams, par visu laiku labāko basketbolistu.     

­

Maikla Džordana NBA atmiņas:

Vēl ir pāragri cerēt, ka kāds no dēliem sasniegs tēva augstumus, bet iekļūšana NBA (īpaši jaunākajam dēlam) nebūt nav tik nereāla!

Kristaps Saulītis/Izmantotie avoti: Wikipedia, TSR Sportsblog, Illinois Athletics, ESPN