Ernests Kalve: “Latvijas izlasei ir labas iespējas Eiropas čempionātā”
Basketbols
2009. gada 22. aprīlis, 10:23

Ernests Kalve: “Latvijas izlasei ir labas iespējas Eiropas čempionātā”

Jauns.lv

Ziņu portāls kasjauns.lv intervē vienu no talantīgākajiem Latvijas basketbolistiem Ernestu Kalvi. Ernests tiek uzskatīts par talantu, kurš vēl īsti nav realizējies, jo traumas ir likušas no augstāka līmeņa atgriezties zemākā

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vērtē šo sezonu salīdzinājumā ar pagājušo?

Ļoti pozitīvi, pārmaiņas klubā ir padarījušas mani no tāla rezervista par nozīmīgu spēlētāju. Mana karjera atkal virzās uz augšu.

Kā tu salīdzinātu abus trenerus – Donaldu Kairi un Ramūnu Butautu?

Abi, protams, ir augstas klases, kvalificēti speciālisti. Kairis ir vēl jauns, bet bijis jau daudzos klubos: Sanantonio Spurs, Maskavas CSKA, Himki, Lietuvos Rytas, tas ir jūtams, viņam ir plašas zināšanas. Jūtams ir arī Ziemeļamerikas “pieskāriens” – mazliet citādāka spēles uztvere, akcentējot it kā pašsaprotamas lietas. Savukārt Butauts ir ļoti spēcīgs tieši spēles vadīšanas ziņā, zina, ko kurā brīdī vajag, plaši variē ar “aizsardzībām”. Īsāk sakot – pieredzējis, ļoti augstas kvalifikācijas treneris. Man jau labāk patīk pie Kaira! (Smejas.) Ilgāks spēles laiks!

Kā vērtē komandas biedra Mariuša Runkauska sniegumu? Pēdējos mačos viņš šķiet diezgan nevarīgs...

Runkauska sniegumu vērtēju ļoti pozitīvi. Sāka viņš labi, tagad varbūt pretinieki “atkoduši”. (Smejas.) Ja nopietni – katram gadās “bedres”, un, šķiet, tagad tāda ir viņam.

Kādi ir iespaidi par Šonu Kolsonu?

Vēl nav īsti iejuties, bet tā – sakarīgs “džeks”. Viņš nebija spēlējis 3–4 mēnešus, jāpaiet laikam, kamēr ieies spēļu ritmā, bet domāju, ka būs labi. Esmu dzirdējis, ka viņš neesot labākais spēlētājs aizsardzībā, bet pagaidām to neesmu pamanījis. (Smejas.)

Kas notiek ar ASK? Ir tik traki, kā dzird apkārt runājam?

Bija traki, tagad jau viss uzlabojas. Algas saņemam, varbūt dažas dienas vēlāk, bet norunātajos apmēros. Šķiet, viss kļūst labāk!

Kādi mērķi ir klubam, cik reāli tie ir?

Latvijā, protams, zelts, manuprāt, tas ir pilnīgi reāli. Baltijā – medaļas! Nebūs viegli. Lietuvos Rytas “paņēma” Eirokausu, bet domāju, ka tāpat labāk ir pret viņiem spēlēt nekā pret Žalgiri, jo pret Mačiuli (Jonas Mačiulis – Aut.) un Jankūnu (Pauļus Jankūnas – Aut.) ir grūtāk, vismaz man. Rytas ir Čaks Eidsons, bet, ja mums “aiziet”, bet viņiem neveicas, varam cīnīties. Ja tomēr zaudējam, tad, visticamāk, būs jāspēlē ar Tartu Rock. Arī viņi ir ļoti spēcīgi, īpaši mājās: līdzjutēji, maza, nepatīkama zāle! Var visādi būt.

Kāpēc ASK pēdējā laikā ir tik daudz savainojumu, ir kādas problēmas sagatavošanā?

Nezinu, grūti spriest. It kā slodzes nav nesamērīgas, bet kaut kas laikam tomēr nav kārtībā, īpaši jau pagājušajā gadā.

Kā vērtē savas izredzes iekļūt izlasē?

Kemzura (Kestutis Kemzura ¬– Aut.) ir mans treneris! (Smejas.) Esam strādājuši kopā Trevīzo Benetton. Satikāmies pēc vienas spēles Lietuvā, viņš teica, ka gribēšot mani redzēt izlases treniņos, pārējais jau atkarīgs tikai no manis. Gača (Gatis Jahovičs ¬– Aut.) pagaidām ir ārā, trešie numuri paliek Ivars Timmermanis, Aigars Vītols, Kristaps Janičenoks var spēlēt. Es domāju, ir izredzes pacīnīties par vietu sastāvā. Izlase, izskatās, šoreiz būs laba. Apakšā Kambala (Kaspars Kambala – Aut.), Andris Biedriņš, Kaspars Bērziņš, arī Uvelis (Uvis Helmanis ¬– Aut.), otrie numuri Sandis Valters, Armands Šķēle, Kristaps Janičenoks, pa saspēli Blūms (Jānis Blūms – Aut.), Kristaps Valters. Vēl arī labs treneru kolektīvs. Šoreiz Latvijas izlasei ir labas iespējas Eiropas čempionātā!

Kādi ir nākotnes plāni?

Līgums ar ASK man beidzas, gribētu jau spēlēt kaut kur ārzemēs. Kad klubā bija krīze, prasīju aģentam, lai kaut ko pameklē, bija daži piedāvājumi. Šogad man pēdējais gads, kad varu spēlēt Reebok vasaras līgā, gribētu tikt, jo tur ierodas daudz “skautu”, un rodas dažādas iespējas.