Barons – ASK 2:0!
Basketbols
2009. gada 5. maijs, 14:04

Barons – ASK 2:0!

Jauns.lv

Rīgas derbijā arī otrajā spēlē Barons LMT uzvarēja ar trīs punktu starpību – šoreiz 88:85. Uzvarētājiem 26 punktus guva Armands Šķēle, viņam arī sešas atlēkušās bumbas, 8 rezultatīvas piespēles un piecas pārtvertās bumbas. Zaudētājiem Raitis Grafs guva 25, Ernests Kalve – 22 punktus.

Krīze vai basketbols

Šķiet, ka ekonomiskā lejupslīde visvairāk ir ietekmējusi tieši basketbolu. Tādas domas pārņem, skatoties Latvijas basketbola pusfinālsēriju starp ASK un Baronu. Uz pirmo maču arēnā Rīga bija 800 skatītāju, Daugavas sporta namā vispār tikai piecsimt. Pēc mājinieku kluba prezidenta Ivo Zonnes ieteikuma, ka jāsteidz pirkt biļetes, jo var pietrūkt, tas ir vēl jo dīvaināk. Piemēram, uz BK Zemgale spēlēm nāk krietni vairāk skatītāju, pat Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas klubs BK Saldus spēj konkurēt ar Rīgas “grandiem” līdzjutēju apmeklētības ziņā. Kas būs turpmāk?

Bezzobaina” aizsardzība

Krīze ir vērojama ne tikai tribīnēs, bet arī laukumā. Nerunāsim par spēlētājiem, kuru vairs nav klubos. Tie, kas palikuši, šķiet, motivāciju basketbolam vairs īsti nerod, bet tiem, kam ir gribēšana, spēle līdz galam nesanāk. Eiropas basketbolā ir pierasts, ka uzvaras nāk kopā ar dzelžainu aizsardzību, taču šajā sērijā tas nav noteicošais. Barons LMT ir sajutis uzvaras garšu, komanda ir pašpārliecināta, bet ASK cenšas, un viņiem nesanāk. Izskatās pēc kaķa spēlēšanās ar peli. Vai tiešām baroni ir krietni pārāki, ka var to atļauties?

Kas turpmāk?

Armanda Šķēles faktors pagaidām ir ļoti nozīmīgs, jo ASK neizmanto viņa negribēšanu spēlēt aizsardzībā, bet uzbrukumā pilnīgi netiek ar viņu galā. Laukumā ir redzama liela vienveidība – abi klubi visu maču spēlē, gandrīz nemainot uzbrukuma stratēģiju. Armijnieki pārāk daudz spēlē viens pret vienu, diemžēl līdz šim tas gaidīto rezultātu nav devis. Ja izdotos nospēlēt ātrāk un daudzveidīgāk, nevis tikai meklējot pārsvaru kādā divcīņā laukumā, manuprāt, sēriju varētu lauzt. Baronam ir pārliecība, ASK tās nav. Viena spēle var pagriezt visu kājām gaisā, bet, vai tā būs, tas jau ir spēlētāju un treneru ziņā.

Autors: Kristaps Saulītis