Arī kanādieši vairs nav neuzvarami
Hokejs
2009. gada 7. maijs, 22:43

Arī kanādieši vairs nav neuzvarami

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienībai pasaules čempionāts ir beidzies ar cienījamu zaudējumu (2:4) turnīra galvenajiem favorītiem – Kanādas izlasei un izcīnītu septīto vietu. Mūsu komandai vārtus guva Guntis Galviņš un Herberts Vasiļjevs.

 

Gaidītais spiediens nenotiek

Pirms mača esošā informācija par Mārtiņa Karsuma nespēlēšanu, sajauktie uzbrucēju virknējumi lika domāt, ka kanādieši sāks ar milzīgu spiedienu, taču tā nenotika. Bija jāgaida perioda otrā puse, lai ieraudzītu pamodušos Kanādas izlasi, bet arī tad viņi nespēja realizēt divus vairākumus. Latvijas izlases taktika spēlēt pretuzbrukumu hokeju neattaisnojās, jo Kanāda neuzbruka, tāpēc pirmā trešdaļa tika aizvadīta miegainā un gandrīz līdzīgā cīņā. Vienīgi iekrita acīs dažas aizsargu avantūras un kļūmes, kuras varēja maksāt krietni dārgāk, šoreiz tās tika piedotas. Pirmais periods – 0:0 – cienīgā cīņā.

Kļavas lapu apgriezieni lielāki

Jau ar otrās trešdaļas sākumu Kanādas valstsvienība izskatījās krietni mobilāka, un bija redzams, ka ilgi rezultāts nebūs neizšķirts. Kanādieši pakāpeniski kāpināja tempu un neveiksmīga spēlētāju nomaiņa, neliela pozicionāla Krišjāņa Rēdliha kļūda, un rezultāts  pēc Denija Hīltlija metiena - 0:1! Spiediens pakāpeniski pieaug, vairākas nesekmīgas darbības aizsardzībā, sākas muļķīgi noraidījumi, bet ir arī viens pozitīvs brīdis – pretuzbrukums mazākumā un Guntis Galviņš pēc Herberta Vasiļjeva piespēles gūst vārtus. Periods noslēdzas ar 1:3 (Kanādai otros un trešos vārtus guva:  Dans Hamhuiss un Stīvs Stamkoss), mača gaita  nav iepriecinoša, jo tiek pieļautas daudzas taktiskas kļūdas. Netiek izpildīti  arī treneru pirmsspēles norādījumi – nepieļaut noraidījumus.

Cerīgs sākums, tomēr nekā

Jau trešā perioda otrajā minūtē Herberts Vasiļjevs pēc Aleksandra Ņiživija un Alekseja Širokova piespēlēm guva vārtus, radot cerības uz pozitīvu mača iznākumu, taču jau pēc pāris  minūtēm Mets Lombardi atkal panāca divu vārtu pārsvaru. Turpinājumā ritēja līdzīga cīņa, ar abu komandu iespējām gūt vārtus. Kanādas valstsvienība spēles beigās darīja visu, lai panāktu dramatisku mača izskaņu – pēdējās sešās  minūtēs nopelnot 3 noraidījums, paliekot pat uz 40 sekundēm trīs pret sešiem (Latvijas izlases treneris Oļegs Znaroks bija nomainījis Edgaru Masaļski pret sesto laukuma spēlētāju – K.S.), taču vārtus gūt vairs neizdevās. Spēle pret pagājušā gada pasaules vicečempioniem beidzās ar cienīgu rezultātu -  2:4.

Latvijas izlasē par labāko spēlētāju atzina Mārtiņu Cipuli, kanādiešiem – Dereku Roju. Mūsu valstsvienībai šī bija pēdējā spēle pasaules čempionātā, un pēc mača tika nosaukti turnīra labākie spēlētāji: Kārlis Skrastiņš, Aleksandrs Ņiživijs un, protams, Edgars Masaļskis.

kasjauns.lv/Foto: IIHF