Lebrons Džeimss izrauj uzvaru
Džeimss tikko pēc uzvaru nesošā metiena izdarīšanas
Basketbols
2009. gada 23. maijs, 13:06

Lebrons Džeimss izrauj uzvaru

Jauns.lv

Pagājušajā naktī NBA austrumu konferences finālā Klīvlendas „Cavaliers” savā laukumā spēles pēdējā sekundē izcīnīja uzvaru pār Orlando „Magic” ar 96:95, kad precīzs bija Lebrona Džeimsa tālmetiens.

Uzvarētājiem 35 punktus guva Džeimss un 19 Morīss Viljamss, bet viesiem 23 punkti Rašardam Lūisam un 21 punkts Hidajetu Turkoglu.

Jau no spēles sākuma vadībā izvirzījās mājinieki, kuri pirmajā puslaikā iekrāja solīdu pārsvaru (lielākais – 23 punkti – 43:20), bet pamazām Orlando basketbolisti sāka atspēlēties. Puslaikā Klīvlendai 12 punktu pārsvars – 56:44.

Otrā puslaika sākumā  laukumā bija līdzība cīņa, kurā „Magic” pamazām „deldēja” rezultāta starpību, līdz beidzot ceturtās ceturtdaļas vidū spēja izlīdzināt rezultātu. Spēle līdz tās pašām beigām ritēja „punkts punktā”. 30 sekundes līdz spēles beigām Lebrons Džeimss nostaigāja pie neizšķirta rezultāta, bet Turkoglu realizēja pustālo metienu precīzi vienu sekundi pirms mača beigām. „Magic” jau jutās uzvarējuši, bet citās domās bija „Karalis Džeimss”, kurš  līdz  ar spēles beigu sirēnu grozā raidīja tālmetienu, ar kuru panāca „Cavaliers” uzvaru un neizšķirtu sērijā.

Austrumu finālsērijā līdz četrām uzvaram tagad ir neizšķirts – 1:1. Nākamā spēle notiks naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika, kad jau abi klubi būs pārcēlušies uz Orlando.

Spēles interesantākie momenti – video: ­

Izmantotie resursi: NBA

Kristaps Saulītis/ Foto: AFP