Sabīne Niedola: “Mēs parādīsim visu, uz ko izlase ir gatava”
Basketbols
2009. gada 27. maijs, 13:30

Sabīne Niedola: “Mēs parādīsim visu, uz ko izlase ir gatava”

Jauns.lv

Nacionālajam ziņu portālam kasjauns.lv ekskluzīvu interviju sniedza Latvijas sieviešu basketbola nākotnes cerība, liepājniece Sabīne Niedola, kura šogad debitējusi sieviešu izlases sastāvā jau 18 gadu vecumā.

– Kā tu vērtē savu pagājušo sezonu?

– Es domāju, ka man tā bija veiksmīga sezona un man izdevās sevi ļoti labi parādīt. Jāsaka paldies “Liepājas metalurga” trenerei un manām komandas biedrenēm, bez kurām man nekas nebūtu izdevies.

– Kā tu jūties, debitējusi sieviešu izlasē?

– Izjūtas ir pozitīvas, jo sieviešu izlasē tomēr ir pilnīgi cits spēles līmenis un pavisam atšķirīgs stils. Arī loma uz laukuma izlasē man ir mainījusies, šeit es neesmu līdere, jo izlasē ir 12 vienlīdzīgas spēlētājās, kuras visas var iet laukumā un spēlēt. Kurai labāk ies, tā arī spēlēs, un ar to man ir grūtāk aprast, bet tāpēc jācenšas.

– Kāpēc tu nespēlē TTT vai Cēsīs? Neticu, ka tev nav bijuši piedāvājumi...

– Pirmkārt, mans klubs ir Liepājā un mēs visas esam liepājnieces, otrkārt, šajā komandā man ir savs spēlēs laiks un es varu uzkrāt spēļu pieredzi šajā komandā. Treškārt, manas mājas ir Liepājā, te ir draugi, ģimene. Zinu, ka TTT un Cēsis ir profesionālas komandas, bet man ir tikai 18 gadu, un man vēl viss ir tikai priekšā!

– Kādi ir tavi karjeras plāni?

– Šogad pabeidzu 11. klasi, tagad manos plānos ir pabeigt vidusskolu. Savu dzīvi noteikti saistīšu ar basketbolu. Tad jau redzēs – varbūt Amerika, varbūt Eiropa.

– ASV vai Eiropa? Kāpēc tieši tā?

– Ja es aizbraucu uz ASV, tad tas būtu izglītības dēļ. Tur var spēlēt arī basketbolu, jo ir ļoti labi treneri. Arī Latvijā treneri kļūst arvien labāki un labāki, taču vairāk ir dzīves skola, bet ASV ir tā – ja tu labi spēlē un trenējies, tad tev ir arī iespēja paralēli iegūt labu izglītību. Latvijā ir maliet grūtāk savienot basketbolu un izglītību. Ja es braucu spēlēt kaut kur Eiropā, tad man ir jādomā, kurā augstskolā stāties, lai iegūtu labu izglītību, jo 33–35 gados profesionālā karjera beidzas, un tad jādomā, ko darīt.

– Kāds ir tavs karjeras rekords gūto punktu un atlēkušo bumbu ziņā?

– Precīzi uzreiz nepateikšu. Šosezon bija 46 punkti. Eiropas čempionātos mans rekords ir 22 vai 21 atlēkusī bumba.

– Kas ir tavi plusi un mīnusi laukumā?

– Mani plusi, es domāju, ir tas, ka es pēc izdarītajām kļūdām tik ļoti nepārdzīvoju, pēc iespējas ātrāk cenšos savākties un savas kļūdas izlabot. Treneris Zvirgzdiņš teica, ka man ir ļoti laba bumbas izjūta, ko nevar iemācīties, tas nāk no dabas. Katram ir savi mīnusi. Man šķiet, ka esmu pārāk maz izkopusi driblu. Man vēl daudz ar sevi jāstrādā, lai uzlabotu metienu, un es mēģināšu sevi pilnveidot.

– Izveido ideālo sieviešu basketbolisti!

(Vēršas pēc palīdzības pie Aijas Putniņas, un abas kopā izdomā. – K. D.)

¬ Noteikti Anetes Jēkabsones metiens, Zanes Tamanes augums, Baško dribls, izveicība, jo viņa vienmēr ir tāda aša, lokana, un Kristīnes Kārkliņas “kājas” (spēle aizsardzībā – K. D.).

– Kam tu gribētu līdzināties laukumā?

– Es nevaru pateikt, kam es gribētu līdzināties, jo mums katram ir savi plusi un mīnusi un mums katram ir sevi jāpilnveido. Jāspiež no sevis maksimālais ārā, jāiet uz mērķi. Ar katru savu darbību tu kaut kādā veidā tuvojies tam, ko vēlies sasniegt. (Aiz muguras Aija Putniņa joko, ka tieši viņa ir tā, kurai Sabīne gribētu līdzināties. – K. D.).

– Kā izlase nospēlēs čempionātā?

– Es domāju, ka mēs parādīsim visu, uz ko izlase ir gatava. Mēģināsim maksimāli realizēt savus mērķus – kā būs, tā būs!

Sabīnes Niedolas statistika šosezon Liepājas „Metalurgs” sastāvā

Augums: 182 cm
 G  Min

   2P

   3P    FT    REB  AS  BS  TO  ST  PF  PTS

 M

 A

 %

 M

 A

 %

 M

 A

 %

 O

 D

 T

 LSBL play-off

 7

 36:13

 11.6

 18.7

 62

 0.1

 1.4

 7

 4.3

 6.3

 68

 4.1

 9.4

 13.6

 2.1

 1.4

 3.1

 2.0

 2.9

 27.9

 LSBL sezona

 28

 34:10

 8.9

 16.2

 54

 0.4

 1.4

 28

 5.6

 8.0

 70

 3.1

 8.8

 11.9

 2.6

 1.0

 3.6

 2.4

 2.3

 24.7

Kristīne Danne, Kristaps Saulītis/ Foto: Renārs Buivids