Kontadors praktiski nodrošina uzvaru „Tour de France”
Alberto Kontadors tuvojas ilgi gaidītajam triumfam.
Citi sporta veidi
2009. gada 25. jūlijs, 22:57

Kontadors praktiski nodrošina uzvaru „Tour de France”

Jauns.lv

Spānijas riteņbraucējs Alberto Kontadors no „Astana” komandas sestdien faktiski nodrošināja sev otru „Tour de France” uzvarētāja titulu pēc šāgada sacensību 20. un priekšpēdējā posma, kurā uzvarēja spānis Huans Manuels Garate.

Sestdienas 167 km garā posma starts bija Montelimarā, bet finišs slavenajā Ventū kalnā pēc 21,1 kilometra kāpuma. Garate, kurš pāstāv „Rabobank” komandu, brauca atrāvienā jau kopš sākuma kopā ar vācieti Toniju Martinu no „Columbia-High Road” komandas, kurš finišēja trīs sekundes vēlāk. Pēc 38 sekundēm mērķi sasniedza grupiņa, kuras priekšgalā bija Endijs Šleks no Luksemburgas, kurš ir otrajā vietā kopvērtējumā četras minūtes un 11 sekundes aiz Kontadora.

Septiņkārtējais „Tour” uzvarētājs amerikānis Lenss Ārmstrongs, kurš pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezies riteņbraukšanā, kopvērtējumā ir trešais zaudējot savam „Astana” komandas biedram Kontadoram piecas minūtes un 24 sekundes.

Brits Bredlijs Viginss no „Garmin-Slipstream” komandas ir ceturtais (+6:01), bet „Saxo Bank” pārstāvis Franks Šleks no Luksemburgas piektais (+6:04).

Svētdien 21. posmā - 164 kilometros no Monterofoltjonas līdz Elizejas laukiem Parīzē vairs nevar notikt lielas izmaiņas velobrauciena kopvērtējumā.

BNS/Foto: AFP