Citi sporta veidi
2009. gada 10. augusts, 16:44

Pēc sagrāves pret Latviju Igaunijas regbisti domā vairs nespēlēt

Jauns.lv

Latvijas izlase regbijā pēc Regbija līgas noteikumiem Tallinā ar 74:4 uzvarēja Igauniju un ieņēma otro vietu „European Bowl” turnīrā aiz Ukrainas, kas pēc uzvaras trīs komandu sacensībā pacēlās vienu līmeni augstāk.

Latvijas komanda Tallinas hipodromā sestdien notikušajā spēlē guva 15 piezemējumus. 24 punktus ar četriem piezemējumiem un tikpat realizācijām savāca Kristaps Jakušs, liecina organizatoru informācija. Saskaņā ar reglamentu nākamajā gadā Latvijai būtu jāspēlē ar Vāciju, kas pēc diviem zaudējumiem „European Shield” turnīrā, nokritusi vienu līmeni zemāk.

„Tomēr nav zināms kā spēlēsim nākamgad,” sacīja Latvijas izlases treneris Vilmārs Sokolovs. „Igaunija pēc sagrāvēm, ne jau tikai šogad, laikam vairs šo spēli nemaz nespēlēs. Bet par reglamentu, visticamāk, lems Eiropas Regbija līgas federācijas (RLEF) sanāksmē Londonā, un tas varētu tikt arī mainīts.” Ukraina, kurā ir profesionāli spēlētāji, jūlijā Upesciemā uzvarēja amatieru līmenī spēlējošo Latviju ar 40:6, bet Igauniju ar 86:0. Savukārt 2008. gadā uzvarēja Latvija, kas divās spēlēs pārspēja Igauniju ar 48:10 un 62:10.

Regbijs pēc Regbija līgas noteikumiem atšķiras no klasiskā regbija, lai gan spēlētāju uzdevums vākt punktus, piezemējot bumbu vai sitot to caur vārtu stabiem, ir kopīgs.

BNS