Basketbols
2009. gada 18. augusts, 08:01

LBL nākamsezon astoņas komandas

Jauns.lv

Latvijas Basketbola Savienības (LBS) valde pirmdien tikās ar astoņu Latvijas spēcīgāko klubu vadību un kopīgās diskusijās vienojās par būtiskākajiem jautājumiem saistībā ar nākamo sezonu, informēja LBS.

Uzklausot klubu viedokļus par mērķiem un finansiālajām iespējām jaunajā sezonā, pieņēma šādus lēmumus:

Apstiprināt 2009./10.gada sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) Nolikumu ar astoņu komandu līdzdalību;

Noteikt dalības maksu 2009./10.gada sezonā 1800 latu, kas jāsamaksā līdz 2009.gada 21. augustam;

Atcelt obligāto prasību LBL otrajā divīzijā pieteikt fārmklubu;

Apstiprināt LBL 2009./10.gada sezonas izspēles kārtību - divi klubi, kas piedalās Eiropas kausu izcīņās (BK ''Ventspils'' un ''VEF Rīga'') aizvada divus apļus, pārējie klubi - četrus apļus;

Noteikt 2010.gada 31.maiju par 2009./10.gada sezonas beigu termiņu.

LBS Valde arī minēja galvenos vērtējamos aspektus Latvijas klubu līdzdalībai BBL Elites divīzijas sacensībās: līgumus ar spēlētājiem, līgumus par sporta arēnas izmantošanu, garantētas budžeta iespējas, kā arī agrākās finansiālās saistības.

Kā informēja LBL direktors Jānis Janševics, tad astoņas komandas, kuras jaunajā sezonā gatavojas startēt LBL ir BK ''Ventspils'', ''VEF Rīga'', ''Barons/LMT'', ''ASK Rīga'', ''Valmiera'', ''Liepājas Lauvas'', ''Zemgale'' un ''Ķeizarmežs''. Šajā pulkā neesot Gulbenes ''ASK/Buki'', kas līdz šim spēlēja LBL pirmajā divīzijā un Līvānu komandas, kas arī bija izteikusi vēlmi startēt LBL.

BNS