F-1 pilots Felipe Masa atgriezīsies nākamsezon
Citi sporta veidi

F-1 pilots Felipe Masa atgriezīsies nākamsezon

Jauns.lv

Pēc galvas traumas atlabstošais F-1 pilots Felipe Masa sacensībās atgriezīsies no nākamās sezonas, paziņoja „Ferrari” komanda, kuru pārstāv brazīliešu pilots.

F-1 pilots Felipe Masa atgriezīsies nākamsezon...
Felipe Masa piedzīvoja vienu no baisākajām avārijām pēdējos gados F-1.
Felipe Masa piedzīvoja vienu no baisākajām avārijām pēdējos gados F-1.

Masam veiktas ārstu pārbaudes ASV pilsētā Maiami, kurās secināts, ka šosezon viņš F-1 sacīkstēs nestartēs, taču par visiem 100 procentiem būs gatavs braukt nākamajā gadā. „Pārbaužu rezultāti bija pozitīvi, tāpat kā sportista redzes pārbaude, un viss norisinās tā, lai Felipe nākamgad būtu atpakaļ,” teikts „Ferrari” izplatītajā paziņojumā.

„Ferrari” pilotam tuvākajā laikā tiks veikta plastiskā operācija, bet pēc tās viņš atsāks fiziskus vingrinājumus.

Smagu galvas traumu Masa guva Ungārijas „Grand Prix” izcīņā, kad viņam trāpīja no tautieša Rubena Barikello vadītās „Brawn” formulas atlūzusi aptuveni kilogramu smaga atspere, ielaužot galvaskausu, savainojot pieri un aci.

Aizvadītajos divos posmos kopš Masas traumas viņa vietu „Ferrari” komandā ieņēmis testpilots Luka Badoers, kurš gan ar lieliem panākumiem nespēja izcelties, abās sacīkstēs paliekot pēdējais. Iepriekš pastāvēja iespēja, ka F-1 čempionātā atgrieztos septiņkārtējais pasaules čempions Mihaēls Šūmahers, taču viņš veselības problēmu dēļ nebija tam gatavs. Šūmahers februārī piedzīvoja kritienu, vadot motociklu, kurā savainoja kaklu.

2009. gada F-1 čempionātā atlikuši pieci posmi, no kuriem pēdējais 1. novembrī notiks Abudabi.

BNS/Foto: AFP