„Metalurgs” uzvar, „Dinamo/juniors” zaudē, esot vadībā ar četru vārtu pārsvaru
2009. gada 2. oktobris, 09:23

„Metalurgs” uzvar, „Dinamo/juniors” zaudē, esot vadībā ar četru vārtu pārsvaru

Jauns.lv

Baltkrievijas hokeja čempionātā uzvaru izcīnīja „Liepājas metalurgs, kas savā laukumā ar 5:3 pārspēja Latvijas hokejista Aleksandra Galkina „Brest” komandu.

Liepājnieku rindās ar precīziem raidījumiem izcēlās Lauris Bajarūns, Māris Grāvītis, Juris Ozols, Jānis Puriņš un Vents Feldmanis, kura rēķinā bija arī divas rezultatīvas piespēles. Savukārt Galkins šajā mačā pie rezultativitātes punktiem netika un soda minūtes nenopelnīja, maču beidzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr citā BAČ spēlē uzvaru, trešās trešdaļas sākumā nopelnīto daudzo divu minūšu noraidījumu dēļ, piecu minūšu laikā ielaižot četrus vārtus un ļaujot pretiniekam izlīdzināt rezultātu – 4:4, no rokām izlaida Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas „Dinamo” fārmklubs „Dinamo/Juniors”, kas savā laukumā ar 5:6 (3:0, 1:1, 1:4, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Grodņas „Ņeman” hokejistiem.

„Dinamo/Juniors” komandas labā divus vārtus guva Miks Indrašis, bet pa vienam rezultatīvam metienam izdarīja Roberts Bukarts, Jānis Straupe un Toms Hartmanis. Savukārt pēcspēles metienu sērijā pretinieku vārtsargu neizdevās pārspēt ne Raimondam Vilkoitam, nedz arī Indrašim un Bukartam.

Čempionāta kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" pēc izcīnītās uzvaras pakāpās uz 11.pozīciju ar desmit punktiem 11 spēlēs, bet "Dinamo/Juniors" ar 12 mačos izcīnītajiem pieciem punktiem joprojām atrodas pēdējā, 14.vietā.

LETA/Foto: LETA