Latvijas hokeja federācijai grūta finansiālā situācija
Hokejs
2009. gada 5. oktobris, 19:24

Latvijas hokeja federācijai grūta finansiālā situācija

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācija (LHF) 5. oktobra valdes sēdē izskatīja vairākus jautājumus par izlašu gatavošanos starptautiskajiem turnīriem, LAČ sezonas aktualitātes, kā arī apsprieda bērnu un jauniešu meistarsacīkšu gaitu.

LHF prezidents Kirovs Lipmans un ģenerālsekretārs Māris Baldonieks informēja valdi par IIHF kongresu, kas no 17. līdz 19. augustam norisinājās Tunisijā. Kongresa laikā LHF vadībai izdevās vienoties ar citu valstu federācijām par vairākām pārbaudes spēlēm visām izlasēm, gatavojoties gan Olimpiskajām spēlēm, gan pasaules čempionātiem.

Jau šobrīd ir skaidrs, ka Latvijas valstsvienība hokejā 2010. gada 8. februārī Rīgā aizvadīs koptreniņu uz ledus un jau 9. februārī Frankfurtē izlase mērosies spēkiem ar Vācijas izlasi. 10. februārī komanda lidos uz Kanādu, lai jau 16. februārī trešo reizi pēc kārtas piedalītos ziemas olimpiskajās spēlēs.

Pirms pasaules čempionāta, kas nākamā gada maijā notiks Vācijā, Latvijas valstsvienībai ir paredzētas sešas pārbaudes spēles, četras no tām notiks mājās, „Arēnā Rīga”.

21.,22.04.2010. – ar Francijas valstsvienību;

29.,30.04.2010. – ar Baltkrievijas valstsvienību;

2., 3.05.2010. – ar Slovākijas valstsvienību Bratislavā.

U-20 izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, 6. un 7. novembrī Rīgā mērosies spēkiem ar Polijas U-20 izlasi. Spēle ar Krievijas U-20 izlasi – 21. decembrī, ar Austrijas U-20 izlasi – 23. decembrī notiks jau Kanādā.

U-18 Latvijas izlase decembrī aizvadīs trīs pārbaudes spēles ar Baltkrieviju. Februārī mūsējie piedalīsies kādā hokeja turnīrā Austrijā, kur spēlēs Austrijas, Francijas un Itālijas komandas. LHF turpina sarunas arī par iespējamo pārbaudes spēli ar Kanādas izlasi.

Tomēr LHF finansiālā situācija ir sarežģīta, sponsoru atbalsts ir mazinājies, līdz ar to valdi māc bažas par kvalitatīvu hokeja aktivitāšu organizēšanu un augsta līmeņa rezultātu noturēšanu nākotnē. LHF valde sēdē nolēma atbalstīt klubu komandas ceļa izdevumu segšanai līdz Elektrēniem, kur SC „Energija” uzņem Latvijas hokeja klubus.

Strādājot pie hokejistu licencēšanas, ir atklājies, ka, salīdzinot ar pērno gadu, ir samazinājies jauno hokejistu skaits, šobrīd ir 1098 jaunieši (1501 iepriekšējā sezonā). Savukārt virslīgā spēlē 80 pieaugušie spēlētāji. Aizvien vairāk hokejistu brauc spēlēt uz ārzemēm: 77 jau ir nokārtojuši pārejas kartes, vēl ap 30 spēlētājiem kārto formalitātes. Bet ievērojami ir sarucis Latvijā spēlējošo ārzemju hokejistu skaits - no 177 uz 58 spēlētājiem.

LHF