Miņina četrinieks iegūst otro vietu Pasaules kausa pirmajā posmā
Citi sporta veidi
2009. gada 15. novembris, 10:34

Miņina četrinieks iegūst otro vietu Pasaules kausa pirmajā posmā

Jauns.lv

Pasaules kausa izcīņas bobslejā pirmajā posmā Pārksitijas trasē ASV sestdien otro vietu izcīnīja Latvijas vadošā ekipāža - Jānis Miņins, Daumants Dreiškens, Oskars Melbārdis un Intars Dambis.

­ Miņina ekipāža ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Oskaru Melbārdi un Intaru Dambi abos braucienos uzrādīja tikai ceturtos labākos rezultātus, tomēr ar to bija pietiekoši, lai divu braucienu summā par 0,02 sekundēm zaudētu Kanādas otrā pilota Lindona Raša ekipāžai, kurai šī bija pirmā medaļa Pasaules kausa posmos.

Arī pagājušajā sezonā Pārksitijas posmā Miņina četrinieku ekipāža izcīnīja otro vietu. Šādu pašu rezultātu kā Miņins uzrādīj­a arī krieva Dmitrija Abramoviča ekipāža, kas pēc pirmā brauciena atradās septītajā vietā. Pēc pirmā brauciena vadībā atradās amerikāņa Toda Heja ekipāža, kurai Miņins zaudēja 0,08 sekundes, tomēr otrajā braucienā Hejs ieņēma tikai 12.vietu un divu braucienu summā palika sestajā pozīcijā. Savukārt Rašs pēc pirmā brauciena atradās tikai sestajā vietā.

Otra Latvijas ekipāža Edgars Maskalāns/Pāvels Tulubjevs/Raivis Broks/Mihails Arhipovs pēc pirmā brauciena atradās 11.vietā, bet otrajā uzrādīja sesto labāko rezultātu, kas divu braucienu summā deva devīto pozīciju, uzvarētājam zaudējot 0,33 sekundes. Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas pirmā posma divnieku sacensībās piektdien Miņins ar stūmēju Daumantu Dreiškenu ieņēma 11.vietu, bet Maskalāns ar stūmēju Raivi Broku ierindojās 21.vietā. Savukārt uzvaru izcīnīja šveicietis Beāts Hefti, aiz sevis atstājot amerikāni Todu Heju un vēl vienu Šveices sportistu Ivo Rēgu.

Kā ziņots, šosezon Pasaules kausa kalendārā paredzēti astoņi posmi, un sezona noslēgsies janvāra beigās ar posmu Īglsas trasē Austrijā, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts. Savukārt vēl pēc tam norisināsies Vankūveras olimpiskās spēles, kurās bobsleja divnieku sacensības vīriešiem norisin­āsies 20. un 21.februārī, bet četrinieku - 26. un 27.februārī.

LETA jau ziņoja, ka pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā četrinieku ekipāžām Miņins ar 1549 punktiem ierindojās otrajā pozīcijā, bet Maskalāna četrinieks ar 1006 punktiem izcīnīja 11.vietu. Pasaules čempionātā Miņina četrinieks izcīnīja bronzas godalgas, bet Maskalāns palika 16.pozīcijā. ­

­LETA/Foto: LETA

­