Martins Dukurs krīt, bet izcīna otro vietu Čezānā
Citi sporta veidi
2009. gada 4. decembris, 13:30

Martins Dukurs krīt, bet izcīna otro vietu Čezānā

Jauns.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs Čezānas trasē Itālijā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa izcīņas šīs sezonas trešajā posmā.

Pēc pirmā brauciena Martins Dukurs ieņēma tikai septīto vietu, jo trases beigās piedzīvoja kritienu, zaudējot laiku. Tomēr otrajā braucienā viņš uzrādīja otro labāko rezultātu, kas ļāva pakāpties daudz augstāk. Savukārt otrs Latvijas sportists Tomass Dukurs, kurš pirmajā braucienā bija ceturtais ātrākais, otrajā uzrādīja piekto labāko laiku, kopvērtējumā atkrītot uz septīto vietu.

Uzvaru izcīnīja kanādietis Džons Montgomerijs, kuram Martins Dukurs zaudēja 0,47 sekundes, bet Tomass Dukurs - 0,73 sekundes. Pēc šī posma Martins Dukurs nostiprinājās Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā.

Šosezon Pasaules kausa kalendārā paredzēti astoņi posmi, un sezona noslēgsies janvāra beigās ar posmu Īglsas trasē Austrijā, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts. Savukārt vēl pēc tam norisināsies Vankūveras olimpiskās spēles, kurās skeletona sacensības norisināsies 18. un 19.februārī.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pagājušajā sezonā Martins Dukurs ar 1282 punktiem izcīnīja sesto vietu, bet Tomass Dukurs ar 761 punktu ierindojās 16.pozīcijā. Savukārt Pasaules čempionātā Martins un Tomass ieņēma attiecīgi 11. un 22.pozīciju.

LETA/Foto: AFP