Hokejs
2010. gada 9. janvāris, 13:21

Pakistānā sodīti hokejisti par sievietes apskaušanu

Jauns.lv

Pakistānas parlamenta sporta komiteja sodījusi valsts lauka hokeja izlases komandu par kādas darbinieces apskaušanu turnīra laikā Argentīnā.

Pakistānas laikrakstos publicētajās fotogrāfijās un televīzijā redzams, ka izlases spēlētāji apskauj kādu oficiālo darbinieci - argentīnieti pirms finālspēles pret Jaunzēlandi ''Champions Challenge'' turnīrā decembrī.

''Dāmas apskaušana neatbilst mūsu kultūrai,'' paziņojis Sporta komitejas pārstāvis Džamseds Dasti. ''Fotogrāfijas nav ētiskas, tās ir pretrunā ar mūsu kultūru un liecina, ka spēlētāji bijuši ārpus kontroles.''

Pakistānas Hokeja federācija aizstāv spēlētājus informējot, ka fotogrāfijas uzņemtas oficiālos apstākļos un tās sociālā tīkla tīmekļa vietnē ''Facebook'' ievietojusi pati argentīniete.

Uzbrucējs Rehans Buts, kurš attēlā ir apskāvis sievieti, sodīts ar 100 000 rūpijām (580 latiem), kamēr komandas treneris, komandas menedžeris un Pakistānas Hokeja federācijas sekretārs ar divreiz mazāku naudas summu katrs.

Pakistānas hokejisti šajā spēlē zaudēja nekvalificējoties ''Champions Trophy'' izcīņai, kas ir prestižas sacensības šajā sporta spēlē valstu izlašu komandām.

BNS

Tēmas