Divi varianti - Karsums uz NHL vai Eiropu
Šī nakts ir ļoti nozīmīga Mārtiņa Karsuma karjerai, jo izšķirsies, vai atsāksies viņa NHL karjera, vai arī tai uz ilgāku laiku tiks pielikts punkts.
Hokejs
2010. gada 11. janvāris, 21:26

Divi varianti - Karsums uz NHL vai Eiropu

Jauns.lv

NHL klubs Tampabejas "Lightning" no neaizsargāto spēlētāju saraksta izņēma Latvijas izlases uzbrucēju Mārtiņu Karsumu, ļaujot hokejistam saņemt piedāvājumus no Eiropas klubiem.

Latvietis neaizsargāto spēlētāju sarakstā tika ievietots sestdien. Tā kā Karsumam ir vienvirziena līgums ar Tampabejas komandu, lai viņu izsauktu no Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba uz NHL, (Pēc klubam tuvu stāvošu mediju informācijas tas visdrīzāk nenotiks) viņam, līdzīgi, kā tiekot nosūtītam uz AHL, jānokļūst neaizsargāto spēlētāju sarakstā, kas nozīmēja, ka kopš izlikšanas tajā jebkurš cits klubs diennakts laikā no "Lightning" varēja izpirkt Karsuma līgumu. Vēl viens iespējamais variants bija, ka "Lightning" gatavojas lauzt līgumu ar Karsumu, lai uzbrucējs varētu pievienoties kādam Eiropas klubam. Šajā gadījumā visticamākais būtu variants, ka Karsums karjeru turpinātu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Balašihas MVD, kuru trenē Latvijas izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ziņo LETA.

Klubs "Lightning" 24 stundu laikā nesaņēma pienācīgus piedāvājumus no citiem klubiem, tāpēc Karsums tika izņemts no neaizsargāto spēlētāju saraksta, bet klubam ir tiesības samazināt hokejista atalgojumu. Latvieša vietā "Lightning" šajā sarakstā ievietoja uzbrucēju Blēru Džonsu, kura sniegums ļoti neapmierināja kluba trenerus, tāpēc pastāv teorētiska iespēja, ka Karsums varētu tikt izsaukts uz lielo komandu, vai arī viņš vismaz uz brīdi atgriezīsies Tampabejas fārmklubā Norfolkas "Admirals", kas piedalās Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā.

"Lightning" vienība nākamo maču NHL regulārajā čempionātā aizvadīs otrdien, kad savā laukumā tiksies ar Vašingtonas "Capitals".

Šīs sezonas sākumā Karsums parakstīja vienvirziena līgumu ar Tampabejas "Lightning", tomēr lielajā komandā nav spējis nostiprināties un patlaban spēlē tā fārmklubā.

"Admirals" sastāvā šosezon Karsums 36 aizvadītajās spēlēs ir guvis četrus vārtus un izdarījis arī 12 rezultatīvas piespēles.

Karsums ar "Lightning" vienību līgumu uz vienu gadu pagarināja pagājušā gada augusta beigās. Savukārt uz Tampabejas komandu viņš nokļuva marta sākumā, kad Bostonas "Bruins" transfēru perioda pēdējā dienā aizmainīja viņu un Metu Lešofu uz "Lightning" vienību apmaiņā pret 41 gadu veco uzbrucēju Marku Reki. "Lightning" sastāvā latvietis aizvadījis 18 spēles, nopelnot piecus rezultativitātes punktus, no kuriem trīs - aizvadītās sezonas pēdējos piecos mačos. Kopā latvietis NHL ir aizvadījis 24 spēles.

kasjauns.lv/Foto: AFP