Aināru Bagatski virzīs vīriešu basketbola izlases trenera amatam
Basketbols
2010. gada 16. janvāris, 11:33

Aināru Bagatski virzīs vīriešu basketbola izlases trenera amatam

Jauns.lv

Ainārs Bagatskis kļuvis par galveno kandidātu uz Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera vietu, un viņa kandidatūra apstiprināšanai amatā tiks virzīta LBS valdes sēdē 3. februārī, kasjauns.lv informēja savienībā.

Pirms tam par galveno kandidātu uz galvenā trenera amatu tika uzskatīts Gundars Vētra, taču viņš tomēr nesaskatīja iespēju apvienot turpmākās karjeras iespējas sieviešu basketbola klubā Jekaterinburgas UGMK ar Latvijas basketbola valstsvienības vadīšanu.

Paredzams, ka ar Bagatski, kurš šobrīd ir Krievijas kluba Krasnojarskas "Jeņisej" galvenais treneris, tiks slēgts līgums uz diviem vai četriem gadiem. Kā vienu no saviem palīgiem izlasē Bagatskis plāno piesaistīt citu bijušo izlases basketbolistu Robertu Štelmaheru, kurš trenē Lietuvas klubu Viļņas "Perlas".

Bagatskis uzsver, ka kļūt par nacionālās valstsvienības treneri ir izaicinājums un gods jebkuram trenerim, taču vienlaikus tā ir ļoti liela atbildība, jo komandai līdzi jūt visa valsts. "Man vienmēr bijušas īpašas jūtas pret spēlēšanu Latvijas nacionālajā basketbola valstsvienībā, tādēļ būšu lepns pārstāvēt Latviju basketbola laukumā arī turpmāk, šoreiz, kā treneris. Līdzvērtīgu attieksmi sagaidīšu arī no spēlētājiem," par izlases trenēšanu saka Bagatskis.

Viņš ir visu laiku rezultatīvākais Latvijas izlases basketbolists. Izlasi pārstāvējis četros Eiropas čempionāta finālturnīros. Basketbolista karjeras laikā Bagatskis sešas reizes kļuva par Latvijas čempionu un divkārtēju Lietuvas čempionu Baltijas Basketbola Līgas čempionu Kauņas "Žalgira" sastāvā. Spēlētāja karjeras laikā viņš spēlējis Latvijas, Norvēģijas, Polijas, Francijas, Krievijas un Lietuvas klubos.

Trenera karjeru Bagatskis uzsāka 2005. gadā kļūstot par spēlējošo treneri "Barons/LU" komandā. Vēlāk viņš trenēja Kauņas "Žalgiri", bet iepriekšējās divas sezobnas bija BK "Valmiera" galvenais treneris. Kopš šīs sezonas sākuma viņš strādā ar "Jeņisej", kur spēlē arī Latvijas basketbolists Kaspars Kambala. Paralēli basketbolista karjerai Bagatskis Lavijas Universitātē ieguvis maģistra grādu izglītības vadībā.

BNS