Latvijas tenisistes ar zaudējumu sāk Federāciju kausu
Citi sporta veidi

Latvijas tenisistes ar zaudējumu sāk Federāciju kausu

Jauns.lv

Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra Latvijas un Ungārijas dubultspēļu cīņā Latvija zaudēja, tādējādi kapitulējot kopā ar 1-2.

Latvijas tenisistes ar zaudējumu sāk Federāciju ka...
Šoreiz Latvijas izlasi no zaudējuma nespēja glābt arī Anastasijas Sevastovas pārliecinošā uzvara savā vienspēlē.
Šoreiz Latvijas izlasi no zaudējuma nespēja glābt arī Anastasijas Sevastovas pārliecinošā uzvara savā vienspēlē.

Anastasija Sevastova pārī ar Līgu Dekmeijeri ar 6-7, 1-6 piekāpās Rekai Lukai Jani un Aniko Kaprošai.

Pirmajā vienspēlē Diāna Marcinkēviča ar rezultātu 6-2, 4-6, 5-7 zaudēja Jani. Savukārt otrajā spēlē Latvijas vadošā tenisiste Sevastova ar rezultātu 6-3, 6-0 pārliecinoši pieveica ungārieti Kaprošu.

Ungārijas komandai Federāciju kausā nepalīdz tās divas vadošās tenisistes Agnesa Šavaja un Melinda Činka, līdz ar to komandas līdere ir Marosi. Vēl Ungārijas sastāvam pieteikta Sofija Susanji, kura WTA rangā neatrodas.

Vēl C apakšgrupā spēlē Dānija un Zviedrija, ar kurām Latvija spēkosies ceturtdien un piektdien. Šo komandu savstarpējā cīņā ar 2-1 uzvarēja Zviedrija.

Spēcīgākā tenisiste mūsu grupā un visā Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā šogad ir Dānija, kuras līdere Karolīna Vozņacki WTA rangā pašlaik ieņem augsto trešo vietu. Tomēr bez Vozņacki vēl tikai viena dāņu tenisiste, kura piedalīsies šajā turnīrā, atrodas WTA rangā - tā ir WTA ranga 1024. vietā esošā Malu Ejdesgārda. Savukārt visaugstāk Federāciju kausa rangā atrodas Zviedrija, kuras līdere šajā turnīrā ir Sofija Arvidsone, kas WTA rangā pašlaik ieņem 105. vietu.

Grupu turnīrā katra komanda tiksies ar katru. Apakšgrupu uzvarētāji turpinās cīņu par iekļūšanu pasaules otrajā grupā, bet ceturtajā vietā palikušās komandas cīnīsies par vietas saglabāšanu.