2010. gada 13. februāris, 01:17

Gruzijas delegācija pēc sportista bojāejas neziņā par dalību Vankūveras olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv

Gruzijas komanda pēc kamaniņu braucēja Nodara Kumaritašvili bojāejas ir neziņā, vai piedalīties Vankūveras olimpiskajās spēlēs, piektdien paziņoja delegācijas vadītājs Iraklijs Džaparidze.

"Mēs esam pilnībā šokēti un nezinām, ko darīt," teica Džaparidze. "Mēs pat nezinām, vai piedalīties atklāšanas ceremonijā un pašās olimpiskajās spēlēs," viņš piebilda.

Līdzjūtību mirušā Kumaritašvili ģimenei, draugiem un paziņām izteica Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge. "Visu olimpisko ģimeni ir satriekusi šī traģēdija, kas apēno šīs olimpiskās spēles," pauda Roge.

Par "šausmīgu negadījumu" Kumaritašvili nāvi nosauca Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas prezidents Jozefs Fends. "Tas ir visbaisākais, kas sportā var notikt," viņš teica.

Kumaritašvili nomira iepriekš piektdien pēc kritiena treniņbraucienā Vistleras trasē. Pēc negadījuma treniņbraucienus trasē, ko uzskata par visātrāko pasaulē, nekavējoties pārtrauca. SOK informēja, ka uzsākta izmeklēšana par negadījuma apstākļiem.

BNS