Silovu salīdzina ar Boltu
2010. gada 14. februāris, 15:36

Silovu salīdzina ar Boltu

Jauns.lv

Latvijas šorttrekists Haralds Silovs Vankūveras olimpiskajās spēlēs paveica to, ko diez vai vieglatlētikā iedomātos izdarīt pasaules sprinta rekordists Usains Bolts, svētdien rakstīja aģentūra "Reuters".

Ja Jamaikas trīskārtējam olimpiskajam čempionam Boltam diez vai ienāktu prātā 100 metrus skriet pēc 10 000 metru distances mērošanas, tad Silovs to izdarīja, uzsvēra "Reuters", paskaidrojot, ka Latvijas šorttrekists vienā dienā veica nogurdinošu 5000 metru distanci klasiskajā ātrslidošanā un cīnījās 1500 metros šorttrekā. Respektablā ziņu aģentūra arī atgādināja, ka pirms Silova neviens sportists vienās olimpiskajās spēlēs nebija uzdrošinājies startēt divās dažādās sacensībās, turklāt vienā dienā.

"Sāncenšu attieksme bija tāda, ka esmu traks," Silovu citēja "Reuters". Taču sportists paskaidroja, ka ir pieradis startēt ar smagām kājām, un pārslēgties no ātrslidošanas uz šorttreku viņam ir ļoti vienkārši. "Treniņos izmēģināju slidot garus gabalus un viss gāja ļoti labi. Nodomāju, ka man jāpamēģina to izdarīt olimpiskajās spēlēs - nekad iepriekš neviens to nav darījis," žurnālistiem stāstīja 23 gadus vecais Silovs.

Pēc 5000 metru distancē gūtās 20. vietas Silovs ar divām inventāra somām sēdās mašīnā, kas viņu no ātrslidotāju sacensību vietas "Richmond Olympic Oval" nogādāja "Pacific Coliseum", kur sacenšas šorttrekisti. Startējot īsajā celiņā, Silovs 1500 metru distancē finišēja ceturtais B finālā, kas viņam deva 10. vietu kopvērtējumā.

Vankūverā Silovam ir karjerā pirmās olimpiskās spēles. 

BNS