Ar rezultātu esmu apmierināts
Martins Dukurs ir apmierināts ar sasniegto, taču neliels rūgtums sirdi arī viņam ir saglabājies.
2010. gada 20. februāris, 10:51

Ar rezultātu esmu apmierināts

Jauns.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs ir apmierināts ar Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīto otro vietu, pēc sacensībām izteicās sportists.

Dukurs līderpozīcijā atradās pēc pirmajiem trīs braucieniem, tomēr sacensību noslēgumā 0,07 sekundes zaudēja kanādietim Džonam Montgomerijam. "Varbūt kaut kāds rūgtums ir sirdī par ceturto braucienu, bet pašam par sevi un sasniegto rezultātu man ir prieks," sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) izteicās sudraba godalgas ieguvējs. "Braucot uz šejieni domāju, ka būšu priecīgs par jebkādu medaļu."

Martins Dukurs atzina, ka pēdējā braucienā pārsvars pazuda trases vidusdaļā. "Tur ir tāda taisne, kurā sākās kļūdas un tā arī laiks pazuda. Jāatzīst, ka Montgomerijs nobrauca ļoti labi. Šeit arī atspoguļojas mājas trases priekšrocības."

"Es uz notikušo skatos optimistiski. Četrus gadus uz to gājām un pirms sezonas neticējām, ka varētu startēt tik labi," izteicās Tomass Dukurs, kurš sacensībās ieņēma ceturto vietu. "Sezonu uzsākām ļoti veiksmīgi un tad arī mērķi auga, bet kopumā abi esam apmierināti."

"Vienīgi žēl par Martinu, kuram tomēr ļoti maz pietrūka līdz zeltam," atzina Tomass Dukurs.

Iepriekš Vankūveras olimpiskajās spēlēs Latvijai sudraba godalgu bija izcīnījuši kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici.

Šosezon Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Martins Dukurs izcīnīja pirmo vietu, bet Tomass Dukurs ierindojās ceturtajā pozīcijā. Tāpat Martins Dukurs janvārī kļuva par Eiropas čempionu.

LETA/Foto: AFP