2010. gada 22. februāris, 17:53

Siguldas pašvaldība veiksmīgākajiem olimpiešiem piešķirs naudas balvas

Jauns.lv

Siguldas novada dome veiksmīgākajiem olimpiešiem piešķirs naudas balvas, informēja Siguldas pašvaldībā.

Sudraba medaļu ieguvēji - kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici - no pašvaldības katrs saņems 3000 latu pēc nodokļu nomaksas. Tikpat arī saņems olimpiskais vicečempions skeletonā Martins Dukurs, savukārt par iegūto 4. vietu viņa brālis Tomass saņems 800 latus.

Siguldas novada domes nolikums "Par kārtību, kādā Siguldas novada sportistiem piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru" paredz finansiālu pašvaldības balvu sportistiem, kuri saņem olimpiskās godalgas.

Par pirmo vietu paredzēta 5000 latu balva pēc nodokļu nomaksas jeb "uz rokas", par otro vietu - 3000 latu, par trešo vietu - 1000 latu, bet par ceturto vietu - 800 lati. Sportistu treneriem paredzētā balva ir 50% no sportistu balvas lieluma.

Saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem Latvijas kamaniņu braucējiem brāļiem Andrim un Jurim Šiciem par Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīto sudraba medaļu pienākas naudas balva līdz 37 500 latu pēc nodokļu nomaksas katram. Viņu treneriem, apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tostarp sporta ārstiem, apkalpojošam personālam (kopā) piešķir naudas balvu - līdz 25 000 latu. Tāpat līdz 25 000 latu var tikt piešķirti Latvijas Kamaniņu sporta federācijai, lai veicinātu sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstību.

Martinam Dukuram par izcīnīto sudrabu Vankūveras olimpiskajās spēlēs pienāksies naudas balva līdz 50 000 latu pēc nodokļu nomaksas. Savukārt viņa treneriem, apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tostarp sporta ārstiem, apkalpojošam personālam (kopā) piešķir naudas balvu - līdz 200 000 latu. Otram Latvijas skeletonistam Tomasam Dukuram pienākas naudas balva līdz 15 000 latu par izcīnīto ceturto vietu.

Brāļi Šici vakar tika svinīgi sagaidīti gan Rīgas lidostā, gan dzimtajā pilsētā Siguldā. Vairāki simti siguldiešu un pilsētas viesu bija izveidojuši dzīvo Slavas aleju, pa kuru sportisti pašvaldības policijas eskorta pavadībā ieradās svinīgās sagaidīšanas ceremonijas vietā - pie lielā sniegavīra Siguldas Svētku laukumā. Cilvēki turēja rokās plakātu "Mūsējie vislabākie" un, sagaidot Juri un Andri Šicus, sauca "Malači!".

Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, uzrunājot sportistus, pauda lepnumu par viņu paveikto. Pašvaldības vadītājs jokoja, ka "Latvijā svin sudraba medaļas uz mūsu, siguldiešu, rēķina", un piebilda, ka Sigulda simboliski ir kļuvusi par brāļu pilsētu, jo panākumus guvuši arī citi siguldieši - brāļi Dukuri. Mitrevics brāļiem Šiciem dāvāja īpašas Siguldas sudraba monētas, kuras tiek pasniegtas tikai īpašiem cilvēkiem īpašos gadījumos.

Olimpiskie vicečempioni aptuveni stundu dalīja autogrāfus. Par godu siguldiešu izcīnītajām medaļām Siguldā ir pacelti Latvijas valsts karogi.

Plānots, ka piektdien, 26.februārī, Siguldā notiks plašāks pasākums, kura laikā uz lielā ekrāna tiks demonstrēti Šicu un Dukuru starti Olimpiādē, būs arī salūts.

LETA