Maskalāns ir greizsirdīgs uz Miņinu
Citi sporta veidi
2010. gada 2. marts, 13:38

Maskalāns ir greizsirdīgs uz Miņinu

Jauns.lv

Bobsleja pilota Edgara Maskalāna pārmetumus Bobsleja federācijai par negodīgo attieksmi pret otru četrinieku un dominējošo principu – „visu tikai Miņinam” – federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis komentē lakoniski: greizsirdība!

Maskalāns pēc olimpiādes ir atzinis, ka pēdējo divu sezonu laikā viņa domas par sportu Latvijā ir mainījušās, arī par sistēmu bobslejā. „Nav jēgas tērēt nodokļu maksātāju un sponsoru naudu tikai ķeksīša pēc - lūk, mums ir divas ekipāžas. Mēs jūtamies diezgan apdalīti," laikrakstam "Latvijas Avīze" atklājis Maskalāns.

Viņš norāda, ka Latvijas Bobsleja federācijā valda princips - "visu tikai Miņinam!" Sportists uzskata, ka tas ir tuvredzīgi.

Tāpat Maskalāns izteica sašutumu par nevienlīdzīgo attieksmi pret bobsleja četrinieku otru komandu, kā vienu no argumentiem minot to, ka Miņinam taupītais slieču komplekts pat netika izmantots. „Mums pat pamēģināt nedeva,” sacīja Maskalāns.

Ekmanis: es arī biju greizsirdīgs!

Maskalāna izteikumus lūdzām komentēt Bobsleja federācijas viceprezidentam Zintim Ekmanim, kurš oponēja Maskalāna teiktajam:

„Katru no trim komplektiem drīkst reģistrēt uz viena dalībnieka uzvārda un citi to izmantot nevar. „Mēs iepriekš nevarējām zināt, ka Miņinam būs problēmas. Skaidri bija redzams, ka viņš ir labākais. Tas jāatzīst. Ja salīdzinām ar klavierkoncertu, viss bija perfekti nospēlēts līdz galam, atlika tikai uzsist pēdējo taustiņu. Protams, mēs visi gribam, lai mūsu komandas būtu konkurētspējīgas un žēl, ka visiem nevaram sagādāt tik labu tehniku, jo rocība nav tik liela. Tāds ir sportista liktenis. Kad pats sportoju, arī biju greizsirdīgs uz Ķipuru. Otra lieta – vai par to vajadzēja runāt publiski. Esmu gatavs diskutēt par jebkuru jautājumu, bet kompetenti, ar argumentiem, nevis emociju līmenī,” saka Ekmanis.                                           

Jau ziņots, ka līdz ar bobslejista Jāņa Miņina un komandas veselības problēmām Vankūverā Latviju gan divnieku, gan četrinieku sacensībās pārstāvēja tikai pilots Edgars Maskalāns. Divnieku sacensībās Maskalāns kopā ar stūmēju Daumantu Dreiškenu ieguva astoto vietu, savukārt četriniekos Maskalāns kopā ar Pāvelu Tulubjevu, Raivi Broku un Mihailu Arhipovu izcīnīja 11.pozīciju.

Evija Hauka/Foto:LETA