2010. gada 11. martā, 09:54

Čečenijā būs sava hokeja komanda un arēna ar 9000 skatītāju vietām

Jauns.lv

Čečenijas republikā drīzumā tiks izveidota hokeja komanda, bet šobrīd aktīvi norit hokeja arēnas celtniecības darbi, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Čečenijā būs sava hokeja komanda un arēna ar 9000 ...

Arēna, kuras ietilpība būs 9000 cilvēku, būs pirmais šāda veida sporta komplekss Krievijas Kaukāza reģionā. Paredzams, ka arēna ekspluatācijā tiks nodota 2011.gadā.

"Tas būs universāls sporta komplekss, kurā bez ledus arēnas būs arī futbola arēna 2000 skatītājiem, peldbaseins ar astoņiem celiņiem, kā arī tenisa korti," izteicās Čečenijas prezidenta palīgs Hasmagomeds Hizrijevs, kurš ir atbildīgais par šī objekta celtniecību.

Kā izteicās Hizrijevs, sporta kompleksa projekts ir izstrādāts saskaņā ar visā pasaulē pieņemtajiem standartiem šāda veida sporta kompleksiem. Jaunā arēna pilnībā atbildīs visām Kontinentālās hokeja līgas (KHL), Nacionālās hokeja līgas (NHL) un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prasībām.

"Kaukāza reģions vēl nekad sevi nav pieteicis tādā sporta veidā kā hokejs. Arēna atbildīs visām NHL prasībām, un jau tuvā nākotnē Čečenijā tiks izveidota sava hokeja komanda," atzina Hizrijevs.

Hizrijevs piebilda, ka celtniecība notiek uz investīciju rēķina, ko piesaistīja Čečenijas republikas vadība.

LETA