Kādreizējais „Dinamo” treneris Jurzinovs pret MVD paredz sīvu cīņu
2010. gada 17. martā, 16:31

Kādreizējais „Dinamo” treneris Jurzinovs pret MVD paredz sīvu cīņu

Jauns.lv

Kādreizējais Rīgas "Dinamo" treneris Vladimirs Jurzinovs, vērtējot komandu izredzes pirms KHL konferenču pusfināliem, prognozējis, ka "Dinamo" un Balašihas MVD sērija būs gara un sīva.

Kādreizējais „Dinamo” treneris Jurzinovs pret MVD ...
Vladimirs Jurzinovs paredz dramatisku sēriju ar vairākiem pagarinājumiem.
Vladimirs Jurzinovs paredz dramatisku sēriju ar vairākiem pagarinājumiem.

Izsakot savu viedokli par gaidāmajām spēlēm laikrakstam "Sport-Express", Jurzinovs, kura vadībā Rīgas "Dinamo" 1988. gada PSRS čempionātā izcīnīja sudraba medaļas, nevienai no komandām īpašu priekšrocību nedeva, norādot, ka "pats velns netiktu skaidrībā, kurš no pretiniekiem varētu iegūt priekšrocības".

"Gaidu sīvu spēkošanos katrā sērijas spēlē. Rezultāta starpība mačos, visticamāk, būs minimāla, turklāt man liekas, ka ir liela varbūtība vairākās cīņās sagaidīt pagarinājumus," sacījis Jurzinovs, kurš tagad ir KHL jaunatnes līgas (MHL) vadītājs.

Jurzinovs uzskata, ka faktā, ka Rīgas "Dinamo" hokejisti spēlēs pret Latvijas izlases treneriem Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu, nevajag meklēt papildu zemtekstu. "Šajā izslēgšanas spēļu stadijā visās sērijās katrs mačs ir svarīgs pats par sevi. "Dinamo" hokejistu iespējas "miliču" treneriem ir lieliski zināmas, kā arī pretēji. Tāpēc nav skaidrs, kurš no šīs situācijas iegūs lielāku labumu," domā Jurzinovs.

Pieredzējušais treneris norāda, ka abas komandas pašlaik KHL čempionātā ir īpašas un viņām nelīdzinās neviens klubs. "Esmu pārliecināts, ka "dinamieši" neapstāsies pie sasniegtā. Pēc Vankūveras viņi ir saglabājuši olimpisko noskaņojumu. Pērn "Spartak" arī uzvarēja SKA, taču otrajā kārtā spēku un emociju viņiem nepietika. Rīdzinieki tādu kļūdu neatkārtos, jo viņi ir ieguvuši iespēju savām rokām veidot vēsturi," klāstīja treneris.

Jurzinovs ir pārliecināts, ka abas komandas sitīsies līdz pēdējam, tāpēc sērija būs gara. Līdzjutējiem nevajadzētu baidīties, ka sērijā dominēs aizsardzības hokejs, jo Rīgas klubs jau pirmajā kārtā pret SKA pierādīja, ka var mainīt taktiku cīņas gaitā. "Pirmajā periodā viņi izdarīja spiedienu, pēc tam lietoja pretuzbrukumus, bet, tuvojoties beigām, stingri darbojās aizsardzībā, nelaižot pretiniekus savu vārtu priekšā. MVD arī māk spēlēt dažādā stilā, tāpēc nešaubieties, vārti būs," dueļa vērtējumu noslēdz Jurzinovs.