KHL piepilda Latvijas nacionālistu sapni
2010. gada 19. marts, 16:43

KHL piepilda Latvijas nacionālistu sapni

Jauns.lv

Visu KHL sezonu Latvijas nacionālistu vidū valdīja jūtama nepatika pret to, ka “Dinamo” savas izbraukuma spēles aizvadīja formās, uz kurām uzvārdi ir rakstīti krievu valodā.

­

Šī nepatika īpaši asa izvērtās pēc 27. augusta pārbaudes spēles “Arēnā Rīga”, kurā “Dinamo” hokejisti uz ledus devās izbraukuma spēļu formās, tātad ar kirilicā rakstītiem uzvārdiem. Īpaši sašutuši par notikušo bija divi sabiedrībā labi pazīstami politiķi.

Dzintars Ābiķis: Kāpēc to pieļauj kluba akcionāri Guntis Ulmanis un Aigars Kalvītis?

“Es esmu šokēts, ka 20 gadus pēc neatkarības atgūšanas hokeja spēlē Rīgā uz sportistu krekliem uzvārdi ir krievu valodā,” sacīja Tautas partijas deputāts Dzintars Ābiķis.  Politiķis esot izbrīnīts, ka šāda situācija ir pieņemama hokeja kluba akcionāriem – bijušajam Valsts prezidentam Guntim Ulmanim un ekspremjeram Aigaram Kalvītim, ziņo LETA. Ābiķis uzskata, ka būtu smieklīgi, ja Valodas likumā tiktu regulēts, kādā valodā jābūt uzrakstiem uz kāda sporta kluba formas tērpiem. “Tas ir pats par sevi saprotams, ka, spēlējot Latvijā, klubam, kas pārstāv Latviju, sportistu uzvārdiem jābūt latviešu valodā.” Pēc Ābiķa vārdiem, tāpēc, ka hokejistu uzvārdi bijuši krievu valodā, viņš neesot spējis noskatīties hokeja maču.

Ģirts Valdis Kristovskis: Tā ir skatītāju piesmiešana!

Sašutis par pirmssezonas pārbaudes spēlē notikušo bija arī “Pilsoniskās savienības” līderis Ģirts Valdis Kristovskis. Savā blogā laikrakstā “Diena” viņš raksta: “To, ko nākas pārdzīvot pašreiz, nevar nekā citādi dēvēt kā PIESMIEŠANA! Tiek piesmieta hokejistu pašapziņa, no kuriem lielākā daļa atšķirībā no padomju gadiem ir latvieši, tiek piesmieti skatītāji. Un to pieļauj komandas vadība, kuras akcionāri ir bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis un bijušais Ministru prezidents Aigars Kalvītis. Kā gan tas iespējams?”

Tagad šķiet, ka KHL ir uzklausījusi Latvijas nacionālistu lūgšanas ne vien attiecībā uz Rīgas “Dinamo”, bet arī uz citiem KHL klubiem. “No nākamās sezonas līdzjutēji ieraudzīs jaunus, unificētus spēlētāju formu komplektus ar uzvārdiem latīņu alfabētā,” laikrakstam “Sport Express” pastāstīja KHL viceprezidents komercijas un komunikāciju jautājumos Iļja Kočevrins. “Šajā sezonā stipri izmainījām spēlētāju numurus, tie kļuvuši daudz lielāki, mainījies rakstīšanas veids. Kopā ar jaunajiem uzrakstiem, protams, pilnveidosim arī pašu formu kvalitāti.”

kasjauns.lv/Foto: LETA

­