BK "Ventspils" izrauj uzvaru pirmajā LBL pusfinālspēlē
Mareks Jurēvičus bija viens no galvenajiem "VEF Rīga" kapračiem.
Basketbols
2010. gada 15. aprīlis, 21:58

BK "Ventspils" izrauj uzvaru pirmajā LBL pusfinālspēlē

Jauns.lv

Spēlētāju slimības vājinātā BK ''Ventspils'' ar 81:80 pretinieku laukumā uzvarēja ''VEF Rīgu'' Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā pusfināla spēlē sērijā līdz trim uzvarām.

Pēc līdzīgas cīņas pirmajā puslaikā, otrā sākumā ventspilnieki guva 21 punktu pēc kārtas no 39:41 panākot 60:41, kam it kā vajadzēja izšķirt cīņas gaitu. Tomēr veicot dramatisku iedzīšanu, pēdējā ceturtdaļā ''VEF Rīga'' spēja pietuvoties pat viena punkta attālumā un šāds rezultāts arī saglabājās pēc beigu signāla.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju komandā bija Mareks Jurevičus ar 24 punktiem. Kreigs Bredšovs ''VEF Rīga'' labā guva 18 punktus, liecina organizatoru informācija.

Spēles dienas rīta treniņā piedalījās tikai pieci BK "Ventspils" basketbolisti, bet pārējiem bija nopietnas vēdera problēmas. Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks Rīga neieradās vispār. "VEF Rīgas" direktore Laila Spaliņa aģentūru BNS informēja, ka oficiālu iesniegumu ar lūgumu pārcelt spēli klubs nebija saņēmis un arī Latvijas Basketbola līga (LBL) nebija aicinājusi to darīt. "VEF Rīgas" vadība un treneri ceturtdien apspriedās un spēles pārcelšanai nepiekrita, jo esot bijis par vēlu tik steidzīgi ko mainīt, turklāt arī nebija oficiāla lūguma to darīt.

Sērijas otrā spēle paredzēta svētdien Ventspilī. Otrajā pusfinālā spēlēs ''Barons'' un ''Valmiera'', kas pirmo spēli aizvadīs sestdien.

LBL pusfināls:

''VEF Rīga'' - BK 'Ventspils'' 80:81 (25:26, 16:13, 8:26, 31:16)

''VEF Rīga'': Bredšovs 18, Valters 16, Makalahs 14, Štālbergs 11, Labucks 9, Bankevics 8, Renfro 4

BK ''Ventspils'': Jurevičus 24, Kedzo 15, Zaķis 14, Šķēle 12, Princs 9, Kalve 4, Bērziņš 3

Sērijā 0:1

BNS/Foto: LETA