Futbols
2010. gada 29. aprīlis, 09:38

Serbu futbola huligānam par uzbrukumu policistam piespriež desmit gadu cietumsodu

Jauns.lv

Serbijas tiesa trešdien kādam futbola fanam piesprieda desmit gadu cietumsodu par uzbrukumu policistam fanu nekārtību laikā pirms trim gadiem.

Fanu nekārtības izcēlās Belgradas "Red Star" komandas spēles laikā 2007. gada decembrī. 21 gadu vecais Urošs Misičs saistībā ar šo lietu pirmo reizi tika nopratināts jau 2008. gadā, tomēr Serbijas Augstākā tiesa pieprasīja lietas otrreizēju izskatīšanu sakarā ar tiesu bezdarbību.

Misičs tika apsūdzēts policista Nebojsas Trajkoviča slepkavības mēģinājumā jau pieminētās spēles laikā. Huligānu grupa uzbruka Trajkovičam ar signālraķetēm un dzelzs stieņiem. Policists šajā uzbrukumā tika piekauts, gūstot smagas traumas, un kopš tā laika viņš ir aizgājis no darba policijā.

"Tiesa secināja, ka Misičs degošu signālraķeti mēģināja iebāzt Trajkovičam mutē. Tā bija tīrā laime, ka tas viņam neizdevās," izteicās tiesnesis Velimirs Lazovičs, nolasot Miziča spriedumu. Tiesnesis piebilda, ka Miziča spriedums ir kā vēstījums, lai "šādi uzbrukumi, kas kļuvuši par sava veida epidēmiju, neatkārtotos".

Pēdējā laikā Serbijā arvien biežāk notiek fanu nekārtības. Pagājušā gada septembrī serbu fani Belgradā līdz nāvei piekāva Francijas kluba "Toulouse" līdzjutēju. Saistībā ar viņa nāvi 21.aprīlī Belgradā sāka tiesāt 14 apsūdzētos.

LETA