Somijas izlasei minimāla uzvara pār Vāciju

Jauns.lv

Pasaules hokeja čempionāta D apakšgrupas otrās kārtas spēlē pirmdien Somijas izlase ar minimālu rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pieveica turnīra saimnieci Vācijas valstsvienību.

Somijas izlasei minimāla uzvara pār Vāciju...

Šajā spēlē vienīgos vārtus mača 27.minūtē guva Jarko Imonens. Teicamu spēli aizvadīja Vācijas izlases vārtsargs Roberts Ceps, kurš atvairīja 36 no 37 pretinieku metieniem, tomēr ar to nebija pietiekami, lai vācieši svinētu uzvaru. Savukārt Somijas izlases vārtsargs Petri Vehanens tika galā ar visiem 28 Vācijas komandas metieniem.

Vēl vienā D apakšgrupas otrās kārtas spēlē pirmdien Dānijas izlase ar 2:1 pagarinājumā pieveica ASV komandu. D apakšgrupas kopvērtējumā pēc diviem mačiem pirmo vietu ar pieciem punktiem ieņem Dānija, kurai ar trīs punktiem seko Somija. Savukārt ASV un Vācijas komandas izcīnījušas pa diviem punktiem.

D apakšgrupas pēdējās kārtas spēlēs trešdien Dānija tiksies ar Vāciju, bet ASV spēkosies ar Somiju.

Apakšgrupas trīs labākās komandas pasaules čempionāta otrajā posmā turpinās cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet ceturto vietu ieņēmusī valstsvienība spēlēs gandarījuma turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā. Divas vājākās komandas nākamajā sezonā izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Austrijas un Slovēnijas valstsvienības. Tomēr no augstākās divīzijas nevar izkrist Slovākijas izlase, jo nākamā gada pasaules čempionāts notiks tieši Slovākijā.

Uz pasaules čempionāta otro posmu komandas līdzi ņems savstarpējo spēļu rezultātus apakšgrupu turnīra pirmajā posmā.

LETA