Gulbis Madridē pieveic Krievijas otru labāko tenisistu Južniju
Ernests Gulbis turpina apspēlēt rangā augstāk esošus tenisistus.
Citi sporta veidi

Gulbis Madridē pieveic Krievijas otru labāko tenisistu Južniju

Jauns.lv

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Madrides "Masters 1000" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-4 pieveica krievu Mihailu Južniju, kurš bija izlikts ar desmito numuru.

Gulbis Madridē pieveic Krievijas otru labāko tenis...

Līdz ar to tikpat kā droši zināms, ka Gulbis Francijas atklātajā tenisa čempionātā, kas sāksies jau šomēnes, būs izlikto spēlētāju vidū.

Maču abi tenisisti iesāka ļoti pārliecinoši pie savas serves. Gulbis pirmajos četros savas serves geimos neļāva Južnijam uzvarēt nevienā izspēlē, un daudz izredžu pie krieva serves nebija arī Gulbim. Latvietis jau no paša mača sākuma vairākas reizes pēc savām kļūdām trieca raketi pret zemi, tomēr pie savas serves viņš spēja uzvarēt 18 izspēlēs pēc kārtas. Pirmo breikbumbu ieguva Južnijs, turklāt tas notika tikai 11.geimā, taču Gulbis atspēlējās un nākamajā geimā pats jau ieguva divas breikbumbas, kas automātiski bija arī setbumbas. Tomēr arī latvietis tās izmantot nespēja, un seta uzvarētājs bija jānoskaidro taibreikā. Papildgeima sākumā Gulbis ieguva trīs minibreikus un panāca 6-0, bet ar piekto setbumbu noslēdza setu savā labā - 7:2. Otro setu sekmīgāk iesāka Gulbis un piektajā geimā pirmoreiz lauza Južnija servi. Septītajā geimā Gulbim bija iespēja garantēt uzvaru mačā, tomēr nevienu no iegūtajām trijām breikbumbām latvietis neizmantoja, bet vēlāk noslēdza otro setu savā labā ar 6-4, nodrošinot panākumu mačā.

ATP pasaules rangā Gulbis šonedēļ ieņem 34.vietu, kas ir viņa karjeras rekords, bet Južnijs atrodas 15.pozīcijā, taču pirms diviem gadiem viņš pasaules rangā atradās pat astotajā pozīcijā.

Par trešās kārtas pārvarēšanu Gublis jau ir nopelnījis 90 ATP ranga punktus. Iepriekš Gulbis ar Južniju, kurš svētdien uzvarēja Minhenes "ATP World Tour 250" turnīrā, karjeras laikā bija spēlējis vienu reizi, kad 2007.gadā Kremļa kausa izcīņas pirmās kārtas spēlē Gulbis zaudēja ar 3-6, 2-6.

Trešajā kārtā šīs spēles uzvarētājs ceturtdien tiksies ar spāni Felisiano Lopesu, kurš otro kārtu pārvarēja bez cīņas. Lopesam otrajā kārtā bija plānots spēkoties ar amerikāni Endiju Rodiku, kurš bija izlikts ar piekto numuru, tomēr viņš neilgi pirms došanās kortā dalību no sacensībām atsauca. Rodiks nav spēlējis kopš aprīļa sākumā notikušā Maiami ATP "Masters 1000" turnīra, kurā viņš uzvarēja. Vēlāk viņš kāzu gadadienas svinību dēļ atsauca dalību no Romas "Masters 1000" sērijas turnīra un bija plānojis sacensībās atgriezties tieši Madridē. Amerikānis atzina, ka viņam ir vīruss. "Varēju saķert šo vīrusu jebkurā laikā šo piecu nedēļu laikā, bet izdarīju to tieši tagad," neapmierinātību izteica amerikānis, kurš līdz ar to šogad uz māla seguma kortiem vēl nav piedalījies vienspēlē. Otrdien Rodiks aizvadīja dubultspēļu maču, bet trešdienas rītā saprata, ka vairāk nav spējīgs doties laukumā. Tomēr Rodiks atgādināja, ka arī pagājušajā gadā uz Francijas atklāto čempionātu devās tikai ar divām uzvarām māla seguma kortos, bet Parīzē aizvadīja savu labāko turnīru, sasniedzot ceturto kārtu.

Savukārt ceturtdaļfinālā Gulbja un Lopesa dueļa uzvarētājam var sanākt spēkošanās ar ATP ranga līderi Rodžeru Federeru, kuru Gulbis jau nesen pieveica.

Madrides "Masters 1000" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā Gulbis otrdien ar rezultātu 7-5, 6-1 uzvarēja Albertu Montanjesu no Spānijas. Pagājušajā gadā Gulbis Madrides turnīrā piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā, kad ar 2-6, 7-5, 5-7 piekāpās vācietim Tomijam Hāsam. Līdz ar to latvietis saņēma desmit ATP ranga punktus, kurus šogad viņš aizstāvēja jau ar dalību sacensībās vien.

Pagājušajā nedēļā Gulbis turnīros nepiedalījās, bet vēl pirms nedēļas viņš piedalījās Romas "Masters 1000" sērijas turnīrā, kurā aizkļuva līdz pusfinālam, ar 4-6, 6-3, 4-6 piekāpjoties spānim Rafaelam Nadalam, kurš bija izlikts ar trešo numuru.

LETA/Foto: AFP