2010. gada 14. maijs, 00:07

Čehija uzvar Zviedriju; Latvijai nākamā spēle ar zviedriem

Jauns.lv

Pasaules hokeja čempionāta C apakšgrupas trešās kārtas mačā Čehija ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pieveica Zviedrijas izlasi, kas piektdien būs Latvijas izlases nākamā pretiniece.

Čehijas izlase pēc iepriekšējā mačā piedzīvotā zaudējuma Norvēģijai, šoreiz spēli aizvadīja daudz pārliecinošāk, un spēja sagādāt Zviedrijai pirmo zaudējumu turnīrā. Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Tomašs Rolineks un Petrs Hubačeks, bet zviedriem vienīgo precīzo raidījumu izpildīja Magnuss Pājarvi-Svensons.

Līdz ar to Zviedrijas, Čehijas un Norvēģijas izlases C apakšgrupā izcīnīja pa sešiem punktiem, bet noslēgumā viņas ierindojās tieši šādā kārtībā. Visas trīs vienības otro posmu uzsāks ar trijiem punktiem. Savukārt pēdējā vietā grupā palika Francijas izlase, kas pie punktiem netika.

Līdz ar to zināms, ka Latvijas izlase nākamajā mačā piektdien plkst.21.15 pēc Latvijas laika tiksies ar Zviedriju, svētdien plkst.17.15 spēkosies ar Norvēģiju, bet otro posmu pirmdien plkst.21.15 noslēgs ar cīņu pret Čehiju, kas Latvijai ir labā atmiņā no Vankūveras olimpis

Par pēdējo pasaules hokeja čempionāta atpalicēju turnīra, kurā komandas cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, dalībnieci ceturtdien kļuva Kazahstānas valstsvienībā.

A apakšgrupas trešās kārtas spēlē ceturtdien Kazahstāna ar 1:5 (0:1, 0:2, 1:2) piekāpās Slovākijai, piedzīvojot trešo zaudējumu turnīrā. Šajā mačā divus vārtus guva Ivans Cierniks, bet pa reizei precīzi bija Mareks Zagrapans, Tomašs Tatars un Andrejs Podkoņickis. Savukārt Kazahstānas izlasē vienīgo precīzo metienu izpildīja Dmitrijs Dudarevs.

Līdz ar to trijās apakšgrupu turnīra spēlēs Krievijas izlase tika pie trijiem panākumiem, ar deviņiem punktiem izcīnot pirmo vietu, Slovākija izcīnīja sešus punktus, Baltkrievija tika pie trijiem punktiem, bet Kazahstāna piedzīvoja trīs zaudējumus. Turpinājumā Krievija, Slovākija un Baltkrievija aizvadīs spēles ar D grupas trīs spēcīgākajām vienībām Somiju, Vāciju un Dāniju.

Uz pasaules čempionāta otro posmu komandas līdzi ņems savstarpējo spēļu rezultātus apakšgrupu turnīra pirmajā posmā.

Savukārt Kazahstāna cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā ar Francijas, ASV un Itālijas valstsvienībām. No augstākās divīzijas izkritīs divas vājākās vienības.

LETA