Citi sporta veidi
2010. gada 16. maijā, 22:48

Mihaēlam Šūmaheram atņemta Monako "Lielās balvas" sestā vieta

Jauns.lv

Divarpus stundas pēc pirmās formulas (F-1) Monako ''Grand Prix'' izcīņas finiša tiesneši atzinuši vācieša Mihaēla Šūmahera noteikumu pārkāpumu sacīkšu pēdējā aplī neatļauti apdzenot spāni Fernando Alonso un piesprieduši viņam 20 sekunžu sodu, kas septiņkārtējo pasaules čempionu atsvieda no sestās uz 12. vietu finišā.

Mihaēlam Šūmaheram atņemta Monako "Lielās balvas" ...

Tiesneši atzinuši, ka apdzīšana notikusi laikā, kad trasi vēl nebija pametusi drošības mašīna. ''Mercedes'' pilots Šūmahers tādējādi Monako palika bez punktiem, bet uz sesto vietu pacēlās ''Ferrari'' pilots Alonso.

Jau ziņots, ka Marks Vebers svētdien uzvarēja Monako ''Grand Prix'' izcīņā, kas ļāva austrālietim kļūt par pirmās formulas (F-1) autosacīkšu pasaules čempionāta līderi. Vebers kļuva par pirmo austrālieti - uzvarētāju Monako kopš trīskārtējā pasaules čempiona Džeka Brebhema 1959. gadā. Vebers bija līderis no starta līdz finišam izcīnot otro uzvaru pēc kārtas un ceturto karjerā. ''Pilnīgi neaprakstāmi. Ši ir manas dzīves lielākā diena,'' Vebers sacīja reportieriem. Pēdējais austrālietis, kas ir bijis pasaules čempionāta līderis, bija Alans Džonss 1981. gadā.

Sacīkstēs bija vairākas avārijas, bet drošības mašīna trasē izbrauca četras reizes, ieskaitot trīs pēdējos apļus. Otro vietu ieguva vācietis Sebastjans Fetels, kādēļ ''Red Bull'' svinēja dubultuzvaru, bet polis Roberts Kubica ar ''Renault'' bija trešais. Pasaules čempions Džensons Batons, kurš bija iepriekšējais kopvērtējuma līderis, izstājās trešajā aplī, kad dūmot sāka viņa ''McLaren'' dzinējs.

Kopvērtējumā Veberm ir 78 punkti, tikpat cik Fetelam, kam ir viena uzvara, bet spānis Fernando Alonso ar ''Ferrari'' ir trešais ar 75 punktiem, kurš svētdienas sacīksti sāka pēdējais un pacēlās uz septīto vietu finišā. Batons kopvērtējumā noslīdēja uz ceturto vietu ar 70 punktiem.

Tikai 12 no 24 startejušajām mašīnām sasniedza finišu, bet pēdējo reizi drošības mašīna izbrauca pēc itālieša Jarno Trulli un indieša Karuna Čandhoka sadursmes pēdējā līkuma pirms finiša.

BNS