Citi sporta veidi
2010. gada 13. jūnijs, 17:11

Latvijas handbola izlase iekļūst Eiropas čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā

Jauns.lv

Latvijas handbola izlase svētdien 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošajā, trešajā spēle ar rezultātu 36:32 (19:16) pieveica Itālijas valstsvienību, iekļūstot otrajā kvalifikācijas kārtā.

Lai iekļūtu kvalifikācijas nākamajā kārtā, Latvijas komandai Itāliju bija nepieciešams pieveikt tieši ar četru vārtu pārsvaru.

Pirmajā mačā piektdien Latvijas izlase ar 24:26 atzina Somijas valstsvienības pārākumu, bet otrajā spēlē sestdien Latvija izrāva uzvaru 22:21 pār Gruziju. Otrajā kvalifikācijas kārtā, kurā iekļuva tikai grupas spēcīgākā komanda, Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar spēcīgajām Vācijas, Īslandes un Austrijas valstsvienībām.

Latvijas izlase uz Gruziju bija devusies 15 handbolistu sastāvā. Kā pēdējos Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis ārpus sastāva atstāja Kasparu Lisovski, Kristapu Enci, Edgaru Kukšu un Andi Ērmani. Pagājušajā nedēļā vienā no treniņiem savainojumu guva Arnolds Straume, kurš arī nespēlēja kvalifikācijas turnīrā.

Finālturnīrs 2012.gadā no 17. līdz 29.janvārim notiks Serbijā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Igauniju, abās izcīnot uzvaru. Pirmajā mačā Latvija uzvarēja ar 31:26 (15:10), bet otrajā bija pārāka ar rezultātu 33:29 (15:18).

Latvijas izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Gruzijā:

Helmuts Tihanovs, Dmitrijs Bražņikovs, Oskars Arājs, Ingars Dude, Margots Valkovskis, Aivis Jurdžs, Artis Kurmēns, Edvīns Latkovskis, Māris Veršakovs, Elvijs Borodovskis, Jānis Pavlovičs, Andrejs Kuzmins, Ēriks Blums, Jānis Gremzde, Uldis Lībergs.

LETA